Zes cruciale tips voor cybersecurity van jouw ATS en recruitmentdata

Cyberaanvallen kunnen een verwoestend effect hebben op de reputatie van elke organisatie, ook die in de wervingssector. Het kan niet alleen de relatie met klanten schaden omdat vertrouwelijke gegevens verloren kunnen gaan, maar het kan ook gevolgen hebben voor het binnenhalen van toekomstige klanten.

Bewustzijn cybersecurity

Om je organisatie tegen cyberaanvallen te beschermen, is het belangrijk dat je je bewust bent van de cyberveiligheidsrisico’s waarmee de recruitmentsector momenteel te maken heeft. Hoe houd je je recruitmentsysteem eigenlijk veilig? En staan gebruikers van ATS’en genoeg stil bij de beveiliging van hun gegevens? We legden het voor aan drie leveranciers van recruitmentsystemen, wat je in dit artikel terug kan lezen: “Sommige gebruikers staan onvoldoende stil bij beveiliging.”

Zes gouden tips voor cybersecurity

Recruitmentsystemen.nl heeft de leveranciers ook om tips gevraagd waar je op moet letten bij de beveiliging van een ATS. We zetten een zestal gouden tips hier op een rij:

  • Verlaat je je werkplek, blokkeer dan in ieder geval je scherm;
  • Sla in geval van twijfel alarm over de beveiliging. Beter de beveiliging een keer teveel gecheckt, dan een keer te weinig;
  • Zorg voor privacy en security awareness bij je eigen medewerkers. Een informatiesysteem is zo sterk als de zwakste schakel, vaak is dit een medewerker die onbedoeld informatie deelt, doorstuurt of op onveilige linkjes klikt, e-mail opent, e.d.;
  • Zorg voor automatische opschoning van afgehandelde dossiers en werkprocessen. Automatiseer de bewaartermijn van persoonsgegevens, zodat deze niet langer bewaard blijven dan nodig;
  • Zorg dat data van kandidaten en communicatie over kandidaten binnen het ATS blijft. In combinatie met geautomatiseerde AVG regels ben je er zeker van dat je compliant bent met de wetgeving;
  • Maak gebruik van Single Sign-On of 2FA om ongeoorloofde toegang te voorkomen en gebruik op maat gemaakte rollen en workflows om alleen diegene toegang te geven die toegang tot de data nodig heeft.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER