11 interessante recruitment tech webinars tijdens de Webinar Week van 14-18 februari

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari kun je in één week maar liefst 25 webinars gratis volgen op het gebied van recruitment en de arbeidsmarkt. Tijdens de Webinar Week van Werf& en ZiPconomy volgen duizenden recruiters en arbeidsmarktprofessionals één of meerdere webinars. In dit artikel een overzicht van de webinars over recruitmenttechnologie tijdens de Webinar Week.

Maandag 14 februari

Dit zijn de webinars waar recruitmenttechnologie een rol speelt op maandag 14 februari:

4 tips voor een hogere quality-of-hire in minder tijd!

10.15 – 11.00 uur – Het selecteren van de juiste mensen kost veel tijd én leidt door biases en gebrekkige informatie niet altijd tot de beste resultaten. Lotte Welten is de oprichter van The Selection Lab vertelt in deze webinar welke technologiëen en technieken organisaties gebruiken om dit proces (deels) te automatiseren én verbeteren.

Automations en AI matching: 3 voorbeelden in staffing

11.15 – 12.00 uur – Hoe vind je als uitzender/detacheerder in deze enorm schaarse arbeidsmarkt toch altijd tijdig geschikte professionals? Slimme automations, AI en automatic matching zijn hierbij een krachtig wapen. In dit webinar geven Byner, Jobrock en Textkernel 3 praktische voorbeelden hoe bedrijven in detachering en uitzenden dit succesvol toepassen.

De top 5 WhatsApp toepassingen voor recruiters in 2022

12.30 – 13.15 uur – Kandidaten reageren veel sneller op een Appje dan op mail of zelfs een belletje en voicemails. Vooral in deze kandidatenmarkt is het belangrijk dat je snel en efficiënt met kandidaten communiceert. Tijdens het webinar laten we je zien hoe je direct vanuit je ATS kunt WhatsAppen met kandidaten en dat, net als met mail, al die communicatie direct gelogd wordt in het kandidaatdossier.

Maak slim gebruik van je eigen data met automation

13.30 – 14.15 uur – Haal jij het maximale uit je eigen database? Met deze ongekende krapte op de arbeidsmarkt, is optimaal gebruik van je eigen database essentieel. Automation kan je hier op een aantal manieren bij helpen: door profielen automatisch te verrijken, door snel de juiste kandidaten te vinden in je eigen database en door de engagement te verhogen door geautomatiseerde vacaturemeldingen.

Transformeer jouw flexbureau naar een flexplatform

14.30 – 15.15 uur – Natuurlijk is het transformeren van jouw bureau naar een digitaal flexplatform niet een project van een paar weken. Je hele organisatie moet mee: van management tot recruitment, marketing tot backoffice. Om je op weg te helpen heeft Tigris op basis van onze ervaring de stappen die je hiervoor doorloopt voor je op een rij gezet.

Meld je hier aan voor één of meerdere webinars >>

Dinsdag 15 februari

Dit zijn de webinars waar recruitmenttechnologie een rol speelt op dinsdag 15 februari:

Hoe match je interim talent op cultural en personal fit

13.30 – 14.15 uur – Tijdens dit webinar krijg je antwoorden op vragen als hoe je als opdrachtgever de markt van externen ontsluit en hoe zorg je als opdrachtgever dan met name voor voldoende talent en keuze met de juiste personal and cultural fit? Hoe zorg je, als inhurende organisatie (opdrachtgever), voor de ideale candidate journey van interim professionals via de intermediair?

Minder overhead, meer marge: Nétive Connect

14.30 – 15.15 uur – Of je nu uitzender of detacheerder bent, het hebben of vinden van talent voor je klanten is je grootste toegevoegde waarde. Goede administratie is een randvoorwaarde, een noodzakelijk kwaad. Maar met het slim inzetten van techniek, kun je hier flink kosten op besparen. Nétive vertelt in deze sessie over Nétive Connect. Een integratieplatform dat Nétive VMS verbindt met de software van HR dienstverleners.

Meld je hier aan voor één of meerdere webinars >>

Woensdag 16 februari

Dit zijn de webinars waar recruitmenttechnologie een rol speelt op dinsdag 15 februari:

Het unieke bewegen van de passieve baanzoeker

11.15 – 12.00 uur – Tijdens dit webinar worden data en ervaring aan elkaar geknoopt. Middels 2 uitgewerkte cases van lastig te werven doelgroepen (blue collar en een specialist) gaat Intelligence Group het unieke gedrag van de latente baanzoeker uitlichten (in relatie tot de actieve groep) en presenteert bijhorende recruitment tactics. UP in Business neemt daarna de kijker mee in de vertaling en de praktijk middels Recruitment Marketing Automation.

Talent digitaal verleiden, het kan vreemd gaan…

HNR | Het Nieuwe Recruitment benadert de krapte op de arbeidsmarkt met een unieke aanpak, waarbij alles draait om de persoonlijke klik. In de gezamenlijke sessie met Cammio video recruitment experts kom je erachter hoe HNR erin slaagt om mensen te overtuigen om een nieuwe langdurige relatie aan te gaan. Mis het niet als je meer te weten wil komen over het onderscheidende proces, inclusief video pitches en een gegarandeerde reactie binnen 48 uur!

Meld je hier aan voor één of meerdere webinars >>

Vrijdag 18 februari

Kandidaatsucces voorspellen op basis van assessments

12.30 – 13.15 uur – In de huidige krappe arbeidsmarkt is het aantrekken van toptalent een uitdaging voor HR-managers. Createment heeft een effectieve unieke assessment- en trainingsmethodiek ontwikkeld voor het identificeren van IT-talent. Door een assessment in te zetten wat het leervermogen meet van de kandidaat, kunnen zij op basis van data het succes voorspellen van een kandidaat.

Hoe verleid, ontwikkel en bind je talent met Big Tech?

14.30 – 15.15 uur – De ‘The Great Reskill’, mega veel jobhoppers en de hoogste werkloosheid in lange tijd. Als er ooit een tijd was om echt goed na te denken over hoe je de kracht van technologie kan gebruiken voor het verleiden, ontwikkelen en binden van talent, dan is het vandaag wel. Ontdek in dit webinar van Mysolution hoe je de kracht van een leading software platform inzet voor een succesvolle Total Talent Management strategie voor jouw organisatie.

Meld je hier aan voor één of meerdere webinars >>

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER