Markt voor assessments groeit 300% in de komende tien jaar

Online assessments worden steeds meer ingezet door organisaties omdat ze een goede voorspeller zijn van werkprestaties. De markt voor (online) assessments zal de komende jaren verdrievoudigen, zo stelt nieuw onderzoek.

Booming business

Volgens Allied Market Research staan we nog maar aan de vooravond van de groei van assessments. In Nederland en België kennen we inmiddels veel interessante partijen die helpen met assessments. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die assessments aanbieden eenvoudig terug. Maar hier gaat het dus niet bij blijven.

De internationale markt voor assessments gaat de komende tien jaar namelijk nog eens verdrievoudigen, schrijven de onderzoekers. Van 1.9 miljard dollar naar 5.6 miljard dollar. “Er is behoefte aan efficiëntie en transparantie in het wervingsproces. Een sterke toename van het gebruik van pre-employment screeningtests en een toename van internetgebruikers stimuleren de groei van deze wereldwijde markt”, valt te lezen in het onderzoek.

Wat zijn online assessments?

De populariteit van online assessments in verschillende werkgebieden spreekt boekdelen over hun bruikbaarheid en noodzaak. Online assessments evalueren de persoonlijkheidskenmerken, vaardigheden en gedragingen van een individu. Ze bestaan uit een reeks vragen die meerdere aspecten van een participant beoordelen en worden opgesteld op basis van de functie, het niveau en de competentievereisten. Assessments bieden een objectieve evaluatie van de capaciteiten van een werknemer en voorspellen de prestaties op de werkvloer. Mensen kunnen de assessments overal ter wereld afleggen, wanneer het hen uitkomt, terwijl ze reistijd én -kosten besparen. In dit artikel legden we al uit welke soorten assessments er zijn.

Voordelen gebruik assessments

Het gebruik van online assessmenttests is om veel redenen voordelig. Niet alleen kan je inschatten hoe goed je sollicitanten in de functie zullen presteren, maar met assessmenttests verkort je ook de tijd die nodig is om een kandidaat aan te nemen – sommigen verkorten de tijd voor een hire van 42 tot vijf dagen. Dit wordt bereikt doordat je het uitgebreid scannen van cv’s kan vermijden en je je in plaats daarvan kunt concentreren op de gegevens die je uit de online assessments krijgt.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

  1. Het CV bevat informatie die je uit een online (psychologisch) assessment niet kunt halen. Het CV geeft informatie over iemands kennis terwijl het online assessment informatie verschaft over intellect, persoonlijkheid en drijfveren. CV en online assessment vullen elkaar aan. Zij stapelen bewijs of iemand geschikt is. Het online assessment vervangt meestal een aantal (vaak ongestructureerde) interviews. Daardoor kan de time-to-hire worden teruggebracht. Is interviewen dan niet meer nodig? Jawel, een interview blijft nuttig indien de organisatie 1) een relatie wil opbouwen met (schaarse) kandidaten; 2) specialistische kennis met een peer2peer gesprek in kaart wil brengen; 3) gedragscompetenties in kaart wil brengen met een gestructureerd interview.

LAAT EEN REACTIE ACHTER