Walter Plaisier en Julia de Knegt (van nes + plaisier):

In een wereld waar nieuwe tooling constant van de band rolt, is het belangrijk met tools te werken die jouw organisatie helpen. Door hiermee te experimenteren is van nes + plaisier tot een combinatie gekomen die past bij hun doelstellingen. Aan de hand van voorbeelden delen eigenaar Walter Plaisier en Marketing Manager Julia de Knegt hun ervaringen. Recruitment Tech vroeg hen alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Bemiddelaar

Van nes + plaisier is opgericht in 2010 door Nanne van Nes en Walter Plaisier. Twee ervaren professionals die jarenlang een leidinggevende functie hadden bij meerdere grote intermediairs. Met bemiddelaar nes + plaisier helpen ze werkzoekenden door heel Nederland naar de volgende stap in hun carrière. Dit alles doen ze vanuit hun vestigingen in Ridderkerk en Ede. “Door onze online aanpak gaan we een steeds bredere geografische dekking krijgen”, legt eigenaar Walter Plaisier uit.

Landschap aan recruitmenttooling

Tooling is voor de bemiddelaar van groot belang. “Zonder dat je echt een moment kan aanwijzen waarin we toen het licht zagen of concreet een stip op de horizon hadden, hebben we in 2021 een uitgebreide recruitment tech stack ontwikkeld. Het waren steeds deelvragen waar we een antwoord op probeerden te krijgen, en op basis daarvan zijn verschillende tech partners bij ons aangehaakt”, legt Walter uit. Julia voegt toe: “Voor we gebruik gingen maken van Carerix hadden we de website en het oude systeem dat hier achter hing, nu is het echt een heel landschap met tools die aan elkaar hangen en een uitgebreid dashboard waarin alles samenkomt en we alles kunnen doormeten. Daar is echt heel veel in veranderd.”

Meten is weten

Walter en Julia hebben enkele tips waar je bij het gebruiken van tooling op moet letten. “Van tevoren moet je echt goed nadenken over welk resultaat je wil behalen met een tool. Het is ook heel belangrijk om een stip op de horizon te zetten, dus wanneer je welk resultaat wil zien. Tenslotte moet je het belang van meten niet onderschatten: gebruik data, maak alles meetbaar. Anders weet je uiteindelijk nog niks”, vertelt Julia. “Je moet ervoor zorgen dat alles goed ingericht is en gemeten kan worden, voordat je een tool inzet”, vervolgt Walter. “Daar heeft OnRecruit ons bijvoorbeeld erg goed bij geholpen, om te zien waar nou eigenlijk een sollicitant vandaan komt. Omdat je alles doormeet, weet je welke tools en partners tot succes leiden.”

Trial & error

Door met tooling te experimenteren, is van nes + plaisier tot een combinatie gekomen die past bij hun doelstellingen. Trial & error hoort erbij: welke lessen hebben ze geleerd en welke successen hebben ze gevierd? Daar staat het duo tijdens hun sessie op het Recruitment Tech Event 2021 bij stil. “Sinds 2018 hebben we volledige focus gehad om het technologische vlak, waardoor we hier ontzettend veel ontwikkelingen in hebben gemaakt. We hebben veel geprobeerd, ook vanuit het trial & error-oogpunt, we hebben gewoon gezegd: ‘doe het maar gewoon’. Niet honderd onderzoeken naar iets doen, gewoon aan de slag ermee. We meten het en we zijn ook niet bang om onderuit te gaan. Dat verhaal is heel interessant voor mensen die onze sessie zullen bijwonen, omdat we ze kunnen meenemen in de dingen die je tegenkomt als je in korte tijd zoveel ontwikkelingen op dit vlak maakt”, aldus Julia de Knegt.

Aanmelden voor het Recruitment Tech Event 2021

Tijdens het Recruitment Tech Event 2021 ontdek je hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met een inspirerende keynote van Steven Van Belleghem, recruitment tech cases, breakout sessies, talkshow en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021. Het event zal zowel online als offline plaatsvinden in Utrecht. Meer informatie vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER