Maikel Neelen (Tigris):

Waar recruitmenttechnologie zich vooral richt op de front office, gaat staffing tech ook over de back office. In een serie themagesprekken gaat Recruitmenttech.nl-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met een aantal staffing tech partijen. In de derde aflevering zijn we te gast bij Maikel Neelen, co-founder van Tigris. [Podcast vind je onderaan het artikel]

Communiceren met klanten en kandidaten

We nemen plaats in Alblasserdam, waar Tigris is gevestigd. “Ik werk zelf al zo’n tien jaar in de branche, ik ben begonnen als intercedent, vervolgens ben ik op de marketingafdeling terecht gekomen. Ik kwam veel oude systemen tegen, veelal gericht op de back office. Er waren te weinig middelen voorhanden om goed met je klanten en kandidaten te kunnen communiceren, voornamelijk losse recruitmentsystemen zonder integratie met de back office. Vanuit die gedachte is Tigris ontstaan.” Tigris biedt één integraal platform voor het gehele uitzendproces. Jobmarketing, recruitment, operations én payrolling binnen één platform, ontwikkeld op Salesforce. Met Tigris kun je exact zien waar een kandidaat vandaan komt, of hij geplaatst is bij een klant en wat hij uiteindelijk aan omzet en marge oplevert. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om te bepalen waar je je marketingbudget het beste aan kunt besteden. Naast al deze inzichten, kun je ook heel eenvoudig communiceren met opdrachtgevers en kandidaten en kun je ze eenvoudig toegang geven tot de app van jouw uitzendbureau.

maikel neelen tigrisFlexbranche

“Wij zien onszelf niet als een organisatie die concurreert met de flexbranche, wij willen het echt samen met de flexbranche doen”, gaat Maikel Neelen verder. “We zien echt een toegevoegde waarde in de mens, de recruiters en intercedenten die gaan helpen om kandidaten een stap verder in hun carrière te helpen. We willen het platform samen met partijen uit de flexbranche creëren en we moeten dus ook samen met ze in gesprek gaan.” In de onderstaande podcast vertelt hij dat de klanten van Tigris inmiddels al uit de top twintig van de flexmarkt komen. Het platform van Tigris is uitgegroeid tot een ‘Bol.com van de flexbranche’, wat in de loop van 2022 nog duidelijker gaat worden voor zowel kandidaat als opdrachtgever. “Steeds grotere organisaties weten ons platform te vinden. Ze zien echt de voordelen van de totaaloplossing: zowel de front- als de back office en de koppelingen er tussenin.”

Rol van recruiters

Neelen verwacht niet dat het gehele proces in 2025 geautomatiseerd zal zijn, dus hij vreest niet voor de banen van intercedenten en consultants. “Die zullen er zeker nog zijn, maar we denken wel dat hun rol heel erg gaat veranderen. We zeggen hier wel eens dat de rol van een recruiter of een intercedent meer die in de richting van een lifecoach gaat worden. Vanuit het platform komen meldingen binnen dat iemand toe is aan een volgende stap, dan zal de recruiter hierbij helpen. En hopelijk ook ‘over’ uitzendbureaus heen. Dus heeft uitzendbureau A een bepaalde functie niet meer, dan kunnen ze wellicht samenwerken met uitzendbureau B.”

In onderstaande podcast hoor je het hele gesprek met Maikel Neelen, over de toekomst van Tigris, wat Tigris bijzonder maakt, de toekomst van Staffing Tech en nog veel meer:

Replay Staffing Tech Talkshow

Dinsdag 7 december 2021 vond de Staffing Tech Talkshow plaats waarin ook Maikel Neelen zijn visie gaf over de toekomst van Staffing Tech. Bekijk hier de replay.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER