Hoe vind je als uitzender/detacheerder in deze enorm schaarse arbeidsmarkt toch altijd tijdig geschikte professionals? Slimme automations zijn hierbij een krachtig wapen. Joram Timmerman, mede-oprichter van Byner, toont in de breakout tijdens het Recruitment Tech Event 2021 drie succesvolle praktijkcases. Recruitment Tech vroeg hem alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Wat doet Byner precies?
“Byner is een app die de kernprocessen automatiseert van organisaties in detachering, uitzenden en consultancy. Voor uitzenders van lead tot plaatsing en voor detacheerders en consultancy gaan we nog een stapje verder door ook urenregistratie en facturatie te automatiseren. Wat ons uniek maakt is dat we deze doelgroep een end-to-end platform bieden voor klant en talent engagement, volledig gebouwd op het Salesforce Platform.”

Wat ga je vertellen tijdens je breakout op het Recruitment Tech Event?
“We nemen bezoekers aan de hand van drie concrete voorbeelden mee in hoe je een volgende stap kan zetten in het automatiseren van de kernprocessen van deze organisaties. Dankzij een aantal succesvolle praktijkcases kunnen we dat echt super concreet maken, inclusief duidelijke resultaten voor onze klanten. We laten zien hoe je automations kan toepassen om het juiste talent te vinden, maar ook hoe je het kunt inzetten bij opleidingen, talent engagement en het up-to-date houden van je database.”

Wat zijn de voordelen van het gebruik van automation in het recruitmentproces?
“Automation heeft veel voordelen. Allereerst is er een aanzienlijke productiviteitsstijging voor gebruikers, want je kan de doorlooptijd van recruitmentcycli met de helft verkorten. Het handmatig werk neemt met veertig procent af. Dit scheelt tijd, werkt stukken prettiger en het voorkomt fouten en dubbel werk. Onze klanten krijgen dankzij onze automations gemiddeld 23% meer kandidaten in hun funnel. Ten tweede kan je met automations heel gericht het gesprek aangaan met talent, waardoor je direct vanaf het allereerste contact bouwt aan hechte relaties en engagement. Het derde voordeel van automation dat alle processen strak zijn ingeregeld, waardoor je eenvoudig compliant bent.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor 2022 wat betreft automation?
“Ik verwacht dat automations zich beter gaan specialiseren en focussen, waardoor ze nog meer gerichte impact gaan maken. Dat betekent dat wij onze klanten gaan helpen zodat zij dat ook kunnen gaan realiseren.”

Wat is dé key learning die je wilt meegeven tijdens de sessie?
“De technologie is er al. Het is de kunst om het op een dusdanige manier in te zetten dat het optimaal bijdraagt aan je doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan online marketing technieken en intelligent searching en matching. Deze kun je natuurlijk gebruiken voor recruitment, maar je kunt ook verder gaan en ze inzetten nadát je een kandidaat hebt aangenomen. Hoe je dat aanpakt gaan we, aan de hand van die voorbeelden, laten zien.”

Waarom mogen bezoekers jouw sessie niet missen?
“In deze tijd waarin marges onder druk staan en talent schaars is, is het meer dan ooit van belang om je te onderscheiden als uitzender of detacheerder. Automations spelen hierbij een cruciale rol. Als je productiviteit, winst en een hechte relatie met de kandidaat niet belangrijk vindt, dan heeft het geen zin om deze sessie te volgen”, besluit Joram Timmerman met een knipoog.

Aanmelden voor het Recruitment Tech Event 2021

Tijdens het Recruitment Tech Event 2021 ontdek je hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met een inspirerende keynote van Steven Van Belleghem, recruitment tech cases, breakout sessies, talkshow en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021. Het event zal zowel online als offline plaatsvinden in Utrecht. Meer informatie vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER