Eelloo overgenomen door Zweedse e-assessmentspecialist Assessio

Het Nederlandse eelloo wordt overgenomen door het Zweedse HR- en technologiebedrijf Assessio Group. Met deze overname zet Assessio een volgende stap in haar groeiambitie om de grootste leverancier van digitale recruitmentoplossingen van Europa te worden. Twee jaar geleden nam Assessio het eveneens Nederlandse HFM Talent Index over. De overname wordt gesteund door de Nederlandse software-investeerder Main Capital Partners.

Groeitraject

“Met de overname van eelloo zet de Assessio Group haar volgende stap om het grootste e-assessmentbedrijf van Noord-Europa te worden. De strategische combinatie van bedrijven in de Assessio Group is een integraal onderdeel van ons groeitraject. Met eelloo voegen we een unieke softwareoplossing toe die werkt vanuit het werknemersperspectief”, aldus Pär Cederholm, CEO en partner bij de Assessio Group.

Marktleiderschap

Het in Zweden opgerichte Assessio ontwikkelt al meer dan 65 jaar technologie en arbeidspsychologische onderzoekstools en assessments. In 2019 nam de Nederlandse software-investeerder Main Capital Partners, gespecialiseerd in SaaS-bedrijven, een meerderheidsaandeel in Assessio. Hierbij had Main een duidelijk doel voor ogen: Assessio te ondersteunen bij haar groeiambitie om de grootste aanbieder van digitale werving en talentmanagement van Europa te worden. eelloo werkt momenteel voor grote opdrachtgevers, waaronder KLM, Randstad en de Belastingdienst en heeft een omzet van 4,51 miljoen euro. Samen met eelloo heeft de Assessio Group nu meer dan 1.300 klanten wereldwijd met een bruto-omzet van ruim 21 miljoen euro.

Zero talent waste

De overname past binnen Assessio’s visie ‘zero talent waste’, waarbij zij organisaties in staat stelt om inclusiever te werven met behulp van data en psychometrische onderzoeken. “Werkgevers moeten meegroeien met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij helpen onze klanten om digitaal, accuraat en efficiënt om te gaan met talent, in lijn met wat de wetenschap en de technologie te bieden hebben”, aldus Pär Cederholm, CEO & Partner bij de Assessio Group.

“Dankzij de kandidaatgerichte technologie van eelloo zijn wij de enige groep in Scandinavië en in Nederland die gedurende de hele HR-cyclus datagedreven oplossingen kan bieden op het gebied van matching, talent management en coaching. De oplossingen die eelloo biedt, vormen een direct antwoord op de toenemende vraag die wij zagen bij onze klanten.”

Krachtenbundeling

“Deze krachtenbundeling met Assessio maakt het mogelijk om verder te groeien en onze impact binnen en buiten Nederland te versterken. Samen hebben we de slagkracht om de arbeidsmarkt te vernieuwen. De ‘zero talent waste’ visie van Assessio sluit perfect aan bij onze eigen ambities om de mens centraal te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar talenten optimaal kan inzetten”, volgens Siebren Houtman en Matthijs Verburg, directeuren bij en ondernemers achter eelloo. “Om een brede klantengroep internationaal te kunnen bedienen met innovatieve platforms, is dit voor ons een cruciale stap. Onze klanten zullen in de toekomst zeker de voordelen ondervinden van deze samenwerking.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER