Colin van Goethem (Artiflex):

Omgaan met verwachtingen van personeel in een veranderende wereld, dat zal één van de uitdagingen van de komende tijd worden. Colin van Goethem, projectleider bij Artiflex, vertelt in zijn breakout tijdens het Recruitment Tech Event 2021 hoe Artiflex WhatsApp inzet op verschillende gebieden in het recruitmentproces. Recruitment Tech vroeg hem alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Wat doet Tigris precies? En specifiek voor Artiflex?
“Tigris is hét platform om jouw uitzendbureau verder uit te bouwen. Uitgebreide functionaliteiten, gecombineerd met duizenden naadloos te koppelen third party apps, en slimme algoritmes stellen je in staat sneller te accelereren dan ooit tevoren. En doordat Tigris niet zomaar, maar vanuit een kristalheldere toekomstvisie continue verder ontwikkelen, zit je niet alleen nu goed maar speel je ook in de toekomst moeiteloos in op alle nieuwe trends. Zo bezorgt Tigris je een unieke combinatie van voordelen, een unieke basis waarmee jouw uitzendbureau volop door kan groeien.”

“Tigris is ons platform waarin wij zowel front- als backoffice hebben. De verwerking van onze hele database gebeurt in dit platform. WhatsApp is geïntegreerd in Tigris en maakt het mogelijk om realtime te communiceren met onze kandidaten. Voor Artiflex alles in één systeem!”

Wat ga je tijdens je breakout op het Recruitment Tech Event vertellen?
“Wij zien met WhatsApp in recruitment een innovatie in de markt. Tegenwoordig gebruikt
iedereen WhatsApp en neemt de interactie vanuit e-mail juist af. Wij zien de bereikbaarheid
van kandidaten toenemen door het gebruik van WhatsApp. Nou is WhatsApp niets nieuws. Onze recruiters gebruikten dit voorheen ook al. Laat ik even schetsen hoe inefficiënt dit werkt in een voorbeeld waarbij we een sollicitant willen benaderen. Telefonisch krijgen we geen gehoor dus we gaan WhatsAppen. De recruiter pakt de mobiele telefoon, zet het nummer van de kandidaat erin, opent Web WhatsApp, stuurt een bericht en kopieert/plakt deze in Tigris zodat dit gelogd is. Vervolgens krijgt de recruiter een reactie. Hier wordt op gereageerd via de telefoon of Web WhatsApp en wederom wordt de conversatie gekopieerd/geplakt in Tigris. Voor één kandidaat is dit nog te doen, maar als je snel 100 kandidaten wil bereiken omdat je een topvacature hebt, gaat dit je heel veel tijd kosten. Doordat WhatsApp geïntegreerd is in Tigris wordt het mogelijk om in een korte tijd veel kandidaten te bereiken. Hierdoor zijn wij als Artiflex in staat om WhatsApp optimaal te gebruiken tijdens het sollicitatieproces, het recruitmentproces en de customer journey. Maar we gaan nog stappen verder door onze marketing automation voor een groot deel via WhatsApp in te zetten.”

Wat zijn de voordelen van het gebruik van WhatsApp in het recruitmentproces?
“Het verbetert jouw gebruiksgemak als recruiter, het verhoogt de efficiëntie, het verbetert de beleving van de kandidaat, het verhoogt de communicatiesnelheid en het verhoogt het reactiepercentage.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor 2022?
“Kandidaten zullen steeds meer willen communiceren via het kanaal waar zij de voorkeur aan geven. Nu passen zij zich veelal aan op de kanalen waarop het flexbureau bereikbaar is. We zullen onze kanalen dus moeten uitbreiden zodat iedere kandidaat bereikbaar blijft. Een kandidaat die solliciteert via WhatsApp vindt het waarschijnlijk ook prettig om via WhatsApp te blijven communiceren en niet gedwongen te worden om een ander kanaal te gebruiken, zoals de mail. Dit geldt niet alleen voor WhatsApp, maar ook voor Facebook, Instagram, TikTok, et cetera.”

Wat is dé keylearning die je mee wil geven tijdens de sessie?
“Kies het kanaal wat het beste bij jouw doelgroep past en ga deze optimaliseren zodat je bovenstaande voordelen ervaart. In vele gevallen zal dit het kanaal zijn waar de meeste gebruikers zitten.”

Waarom mogen bezoekers jouw sessie niet missen?
“Op dit moment is WhatsApp het meest interessante kanaal voor ons. Zoals dit voor velen anderen ook zal zijn. Wij laten graag alle mogelijkheden in het recruitmentproces zien en hoe we dit toepassen.”

Aanmelden voor het Recruitment Tech Event 2021

Tijdens het Recruitment Tech Event 2021 ontdek je hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met een inspirerende keynote van Steven Van Belleghem, recruitment tech cases, breakout sessies, talkshow en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021. Het event zal zowel online als offline plaatsvinden in Utrecht. Meer informatie vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER