Dit zijn de 5 populairste tools voor cv parsing

Cv-parsers zijn één van de stille krachten binnen de recruitmenttechnologie. Zij doen het vuile werk om gegevens uit het cv te halen en in een passend formaat in jouw recruitmentsysteem te zetten. Maar wat is cv parsing nou precies? Recruitment Tech legt het uit.

Geautomatiseerd verwerking van de cv

Voor ons mensen is het lezen van een cv vrij eenvoudig. Cv’s bevatten immers over het algemeen voor mensen duidelijk herkenbare en voorspelbare onderdelen. Heeft een cv een andere lay-out dan we gewend zijn, of bevat het andere informatie dan we verwachten dan zijn we toch in staat alle relevante informatie uit het document te halen. Computerprogramma’s daarentegen moeten voortdurend doorontwikkeld worden om te kunnen garanderen dat de data met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid uit cv’s wordt geëxtraheerd.

Cv-parsing

Het geautomatiseerd ‘lezen’ van data uit cv’s wordt ook wel cv-parsing genoemd. De technologie herkent de (ongestructureerde) gegevens in een cv, structureert deze en slaat ze doorzoekbaar op in elk gewenst softwaresysteem. Handmatige gegevensinvoer – door recruiter of kandidaat – is niet meer nodig, het verbetert de candidate experience en vormt de basis voor een optimaal semantisch zoek- en matchingsproces. Hier hebben we de vijf populairste internationale tools voor cv parsing op een rijtje gezet.

Gevolgen cv-parsing voor de kandidaat

Het is ook voor kandidaten belangrijk om te begrijpen wat cv-parsing voor hen betekent. Omdat deze technologie steeds kosteneffectiever wordt en zo’n ongelooflijke besparing van middelen oplevert, wordt ze standaard in de meeste wervingsbureaus en middelgrote tot grote organisaties. Dit betekent dat kandidaten de manier waarop ze solliciteren naar functies en hun cv’s schrijven moeten veranderen. Kandidaten hadden vroeger een standaardformule voor het schrijven van een geweldig cv, maar de manier waarop deze cv’s nu worden verwerkt, is totaal anders. Kandidaten maken niet langer een cv om een recruiter te imponeren, ze moeten zich concentreren op de relevantie voor een parsing systeem. Dit betekent geen mooie lettertypes, randen of afbeeldingen meer.

Bovendien moeten kandidaten het parsingproces vanuit het oogpunt van de recruiter bekijken. Recruiters zullen een functieomschrijving of vacaturetekst opstellen met trefwoorden die ook bij het parsen zullen worden gebruikt. Dit betekent dat kandidaten die trefwoorden of termen uit de sector moeten opzoeken en ze op relevante plaatsen in hun cv of sollicitatie gebruiken. Het is een vrij eenvoudige ‘hack’, maar weinig kandidaten weten ervan. Kennis van het parsingproces helpt kandidaten om hun cv gezien te krijgen door recruiters.

Tools voor cv parsing

Nederland en België kennen veel interessante partijen die helpen met cv parsing. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met cv parsing, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Bronnen: Recruiterbox, Recruitment Tech

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER