Dit zijn de 5 populairste tools voor cv parsing

Cv-parsers zijn één van de stille krachten binnen de recruitmenttechnologie. Zij doen het vuile werk om gegevens uit het cv te halen en in een passend formaat in jouw recruitmentsysteem te zetten.

Structureren

Veel recruitmentsystemen die vandaag de dag in gebruik zijn, gebruiken de onderstaande software om de cv’s van hun sollicitanten te ‘ontleden’. Die cv-gegevens kunnen de vorm hebben van PDF-, doc-, docx-, HTML-, RTF-bestandstypen. We nemen de populairste internationale spelers, die het zware werk doen van het structureren van ongestructureerde cv-gegevens, onder de loep.

RChilli

RChilli doet Parsing, Matching en Dataverrijking voor wereldwijde recruitmentplatformen. Hun klanten zijn ATS-verkopers, job boards en ondernemingen die grote hoeveelheden cv’s of jobs moeten ontleden op een schaalbare manier. Ze hebben ook een zoek/matching engine, uitbreidingsmogelijkheden en een uitgebreide collectie van taxonomieën die functiebenamingen en vaardigheden vastleggen.

Sovren

Sovren, al 25 jaar actief, is een andere bekende naam in de parsingindustrie. Snelheid is een van hun belangrijkste voordelen. Ze zeggen gemiddelde parsing tijden te bieden van ongeveer 500 ms per transactie (dit zou 5 tot 20x sneller zijn dan de concurrenten). Ze bieden ook AI matching en sourcing functionaliteit.

Daxtra

Daxtra belooft handmatige gegevensinvoer overbodig te maken en het selectieproces te stroomlijnen. Hun product suite automatiseert verschillende delen van het recruitmentproces – en integreert met je bestaande recruitment- of cv-beheersoftware. Ze hebben ook een Apply & Match widget, die werkzoekenden een snelle en vriendelijke manier biedt om zich online in te schrijven of te solliciteren.

HireAbility

HireAbility heeft twee parsers, één voor banen en één voor cv’s. Het cv-gedeelte, ‘ALEX’ genaamd, ondersteunt alle lay-outs van cv’s en vacatures, inclusief profielen van sociale media. ALEX kan cv’s in meer dan 40 talen en dialecten parsen. HireAbility’s ALEX Job Parser converteert vacature-orders, -plaatsingen en -vacatures nauwkeurig, snel en efficiënt naar XML of JSON output.

TextKernel

De parser van Textkernel is beschikbaar in 23 talen en vangt gegevens van kandidaten op en zet deze om in gestructureerde gegevens. Hun ‘zeer nauwkeurige’ cv-parser, Extract!, ondersteunt wereldwijde wervingsorganisaties bij het effectief en efficiënt verwerken van grote hoeveelheden kandidaatdocumenten. Volgens hun site zijn de twee belangrijkste voordelen snelheid en verhoogde kandidaatconversies.

Tools voor cv parsing

Nederland en België kennen veel interessante partijen die helpen met cv parsing. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met cv parsing, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER