Recruiters gezocht voor onderzoek professionalisering recruitment

Voor werkgevers lijkt het steeds lastiger te worden om een passende match te vinden tussen kandidaat en vacature. De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoekt daarom hoe organisaties de werving en selectie in kunnen richten om de juiste selectiebeslissingen te nemen.

Belang kennis

Omdat geschikte werknemers van essentieel belang zijn voor het succes van organisaties is het extra belangrijk dat de werving en selectie in een organisatie goed functioneren, zodat mensen met de juiste kwaliteiten worden aangetrokken en herkend. Daarvoor is het belangrijk om kennis te hebben over strategieën waarmee personeelsbeleid optimaal ingezet kan worden.

Onderzoek naar innovaties

Met het oog op het professionaliseren van het recruitmentproces wordt in dit onderzoek van de de Erasmus Universiteit Rotterdam gekeken welke innovaties echt succesvol zijn (of juist niet) bij het zoeken naar de juiste mensen voor de baan. Om dit doel te bereiken onderzoeken ze, door middel van twee experimentele studies, wat echt werkt om ervoor te zorgen dat het werving- en selectieproces effectief verloopt, waardoor de meest geschikte kandidaten worden geselecteerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en geleid door mw. JM Odijk en gecoördineerd door dr. AFM Hiemstra en prof.dr. MPh Born.

Voor deelname aan het onderzoek ontvang je een cadeaukaart naar keuze t.w.v. 50 euro. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Aanmelden voor het onderzoek kan hier

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER