Dit zijn de 5 populairste tools voor cv parsing

Textkernel heeft een cv-parser voor Nederlands gelanceerd, die volledig is gebaseerd op Deep Learning.

Nederlands

Na meer dan 10 jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van Artificial Intelligence, Machine Learning en Natural Language Processing, is Textkernel erin geslaagd de eerste volledig op Deep Learning gebaseerde cv-parser te ontwikkelen: Extract! 4.0. Nadat de technologie eind vorig 2017 voor het eerst in de Engelse cv-parser werd geïntroduceerd, is Extract! 4.0 nu ook beschikbaar voor Nederlands.

Geautomatiseerde cv-verwerking

Voor ons mensen is het lezen van een cv vrij eenvoudig. Cv’s bevatten immers over het algemeen voor mensen duidelijk herkenbare en voorspelbare onderdelen. Heeft een cv een andere lay-out dan we gewend zijn, of bevat het andere informatie dan we verwachten dan zijn we toch in staat alle relevante informatie uit het document te halen. Computerprogramma’s daarentegen moeten voortdurend doorontwikkeld worden om te kunnen garanderen dat de data met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid uit cv’s wordt geëxtraheerd.

Cv-parsing

Het geautomatiseerd ‘lezen’ van data uit cv’s wordt ook wel cv-parsing genoemd. De technologie herkent de (ongestructureerde) gegevens in een cv, structureert deze en slaat ze doorzoekbaar op in elk gewenst softwaresysteem. Handmatige gegevensinvoer – door recruiter of kandidaat – is niet meer nodig, het verbetert de candidate experience en vormt de basis voor een optimaal semantisch zoek- en matchingsproces.

Nieuw tijdperk

Met een volledig op Deep Learning gebaseerde cv-parser luidt Textkernel, als een van de toonaangevende onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria op het gebied van Artificial Intelligence (AI) voor recruitment en werving- en selectie, een nieuw tijdperk in voor recruitment. De implementatie van Deep Learning-technologie in het Nederlandse model maakt de cv-parser nog nauwkeuriger: extractiefouten zijn met maar liefst 15% tot 30% afgenomen. Al in de Engelstalige Extract! 4.0 waren sterk verbeterde resultaten te zien.

Deep Learning: een gamechanger!

Deep Learning is een technologie die gebruik maakt van algoritmes die gestructureerd zijn zoals het menselijk brein, Neurale Netwerken genaamd. Deze vorm van AI kan automatisch nieuwe patronen in data herkennen. Van zelfrijdende auto’s tot geautomatiseerde persoonlijke assistenten, Deep Learning heeft een revolutie teweeggebracht in vrijwel elk gebied waarbinnen het is toegepast. Met de release van Extract! 4.0, introduceert Textkernel nu Deep Learning in het domein van recruitment. De technologie gaat voorbij de grenzen van door mensen geannoteerde data en verbetert de robuustheid van cv-parsing significant.

Extract! 4.0

Met zijn cv-parsingsoftware en semantische zoek- en matchingsoplossingen helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving & selectie-, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, HR-software leveranciers en outplacementbureaus slimmer en efficiënter te werken. Extract! 4.0 was al beschikbaar voor Duits, Frans en Engels en is vanaf nu ook beschikbaar in Nederlands, Spaans, Russisch en Chinees. Binnenkort volgen meer talen.

Textkernel

Textkernel is internationaal marktleider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en semantische technologie voor het bij elkaar brengen van kandidaten en vacatures. Met efficiënte oplossingen op het gebied van HR en recruitment helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving & selectie-, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, HR-software leveranciers en outplacementbureaus slimmer en efficiënter te werken.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER