Werf starters en young professionals via eerste virtuele banenbeurs in Nederland

Op 28 juni presenteert Sollicitatiedokter De Virtuele Banenbeurs. Tijdens dit evenement maken studenten en Young Professionals kennis met de beste werkgevers van Nederland. Marieke Wehner van Sollicitatiedokter vertelt meer over deze eerste landelijke, virtuele banenbeurs.

Volop informatie

Tijdens De Virtuele Banenbeurs maken studenten en Young Professionals kennis met de beste werkgevers van Nederland. Je volgt de hele dag hun pitches, presentaties en workshops en bezoekt hun digitale informatiestands. “Studenten die op het evenement afkomen, kunnen makkelijk, laagdrempelig en eventueel ook anoniem informatie inwinnen over verschillende werkgevers bij hun digitale informatiestands. Op de beursvloer, die we ook wel de expositieruimte noemen, presenteren organisaties zichzelf eveneens. Verder kunnen studenten terecht op het netwerkplein en heeft de banenbeurs een workshop-space. Daar leren ze van sollicitatie-experts hoe ze hun cv kunnen oppoetsen, en hoe ze de aandacht van hun favoriete werkgever kunnen veroveren”, vertelt Wehner aan Werf&.

Speeddaten

Een belangrijk onderdeel van De Virtuele Banenbeurs is de Speeddate-carrousel, waarin je korte gesprekken met uiteenlopende topwerkgevers voert. “Die gesprekken gaan sowieso tot meer leiden, omdat het algoritme ervoor zorgt dat je altijd met interessante mensen in gesprek gaat. Daarnaast is het voor de deelnemende studenten een waardevolle sollicitatietraining, doordat je jezelf om de vijf minuten opnieuw moet zien te verkopen.”

Aanmelden voor De Virtuele Banenbeurs

Werkgevers die aan De Virtuele Banenbeurs willen deelnemen kunnen zich aanmelden via deze link. Studenten en starters melden zich aan via deze link. Wil je eerst meer lezen over de beurs? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER