Deel I: Het evalueren van recruitmenttechnologie, 10 functies om te overwegen voordat je het aanschaft

Mensen vormen de absolute basis van het succes van elke onderneming, en recruitment is een essentieel onderdeel van het leggen van die basis. Om er zeker van te zijn dat jouw organisatie het beste talent vindt, moet je de beste tools gebruiken. In dit drieluik staan we stil bij waar je op moet letten bij het evalueren van recruitment tech.

Evalueren

Niemand wil achter de feiten aanlopen. Gezien het snelle tempo van de technologische innovatie in de recruitmentindustrie, is het een goed idee om de technologieën waarop je vertrouwt elk jaar opnieuw te evalueren om bij te blijven met de markt en je concurrenten. Recruiter.com stelde een lijst op van tien kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het beoordelen van je huidige en potentiële recruitmenttechnologieën. In deel I van dit drieluik staan we stil bij de eerste drie kenmerken waar je zeker op moet letten:

1. Augmented Intelligence

Het zoeken naar kandidaten is een tijdrovende bezigheid die niet altijd garant staat voor succes, maar een verstandig gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) kan recruiters helpen meer gekwalificeerde kandidaten te vinden in minder tijd. “Augmented intelligence” verwijst naar het gebruik van AI om menselijke activiteiten aan te vullen en te ondersteunen – in dit geval het zoeken naar kandidaten. Met behulp van augmented intelligence-software kunnen recruiters minder tijd besteden aan handmatig zoeken en meer tijd besteden aan het benaderen van kandidaten en het ‘verkopen’ van vacatures aan hen. Sommige augmented intelligence tools zijn zelfs zo geavanceerd dat een recruiter de software kan trainen om zelf kandidaten te zoeken op basis van vooraf opgestelde criteria.

2. Sourcing en screening mogelijkheden

Voordat je zelfs maar met een kandidaat spreekt, moet je weten dat hij of zij tenminste voldoet aan de minimumcriteria voor de functie. Anders verspil je kostbare tijd, voor beide partijen. Dit geldt vooral voor zeer gespecialiseerde functies waarvoor kandidaten specifieke vaardigheden nodig hebben. Geavanceerde mogelijkheden voor sourcing en screening zijn essentieel in moderne wervingssoftware, en nieuwe technologieën combineren deze functies op verschillende manieren. Sommige tools kunnen bijvoorbeeld informatie over kandidaten verzamelen uit verschillende bronnen, zoals GitHub, LinkedIn en Facebook. Deze tools kunnen deze informatie vervolgens gebruiken om te bepalen welke kandidaten geschikt zouden kunnen zijn voor een functie en alleen die kandidaten aan het oppervlak brengen die een goede match zouden kunnen vormen. Zo krijgen recruiters niet alleen een completer beeld van het talent in hun pipeline, maar kunnen ze zich in minder tijd ook concentreren op de beste kandidaten.

3. Functies voor betrokkenheid van de kandidaat

Zodra je een potentieel geschikte kandidaat hebt gevonden, moet je zijn of haar interesse in de functie kweken. Je moet ervoor zorgen dat de kandidaat deze baan liever wil dan zijn huidige baan. Om dat te doen, moet je diegene ervan overtuigen dat de nieuwe functie en de nieuwe organisatie beter zijn dan wat ze nu al hebben. Naarmate organisaties zich meer en meer bewust worden van het belang van een dergelijke gepersonaliseerde interactie bij het werven, bieden steeds meer software-oplossingen met een breder scala aan tools om met kandidaten in contact te komen en de communicatie te beheren. Veel van deze software-oplossingen implementeren ook data-tracking functies om recruiters te helpen belangrijke gegevens als open rates, click rates en response rates in de gaten te houden.

Binnenkort verschijnt Deel II van dit drieluik. Wil je dat zeker niet missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg Recruitment Tech via LinkedIn.

Bron: Recruiter.com

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER