Friday Fact: Recruitmenttechnologie het belangrijkst in wervingsfase

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week in de Friday Fact van Recruitment Tech: Recruitment tools zijn het belangrijkst in de wervingsfase.

Tooling

We vroegen de respondenten in welke fase van het recruitmentproces tooling het belangrijkst was, waarbij meerdere antwoorden gegeven konden worden, met een maximum van drie. In 2020 was volgens de participanten Werving (71.9%) het belangrijkste deel van het recruitmentproces voor het gebruik van tooling. Op gepaste afstand volgden Management (46.6%) en Selectie (39,7%) en Opstart (34,5%). Tooling was het minst belangrijk in de fases Evaluatie en Aanname. Er zat weinig verschil tussen de gekozen fases bij bureaus en corporates, maar respondenten werkzaam bij corporates maken wel meer gebruik van tooling in de selectiefase (43,7% versus 36,4%), terwijl bureaus juist meer gebruik maken van tooling in de wervingsfase (78,3% versus 70,7%) dan de corporates.

Bron: Recruitment Tech Survey 2021

Voor 2021 zien we eigenlijk een soortgelijke trend als het jaar ervoor, waarin wel opvalt dat Evaluatie en Aanname een significante stijging kennen in het gebruik van tools ten opzichte van 2020. Hoewel de fases Evaluatie (26,3%) en Aanname (22,1%) wederom het laagst scoorden, is dit wel flink hoger dan in 2020, waarbij tooling in de evaluatiefase in 19,8% van de gevallen het belangrijkst werd gevonden. Bij Aanname was dit 19,6%. Het belang van tooling daalde wat in de wervingsfase (van 71,9% naar 66,3%), terwijl het in de managementfase juist toenam (46,6% in 2020 naar 49,7% in 2021). De verschillen tussen corporates en bureaus lijken in 2021 iets groter te worden. De respondenten werkzaam bij bureaus vinden tooling in de wervingsfase (75,8% versus 61,2%) en de opstartfase (34,4% versus 28,2%) significant belangrijker dan de respondenten werkzaam bij corporates. De respondenten werkzaam bij corporates vinden tooling inzetten in de selectiefase (44,1% versus 41,4%) en de managementfase (53,5% versus 46,9%) dan weer significant belangrijker.

Bron: Recruitment Tech Survey 2021

Over de Recruitment Tech Survey 2021

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Dat zocht Recruitment Tech uit in de Recruitment Tech Survey 2021. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. In maart worden alle resultaten van de Recruitment Tech Survey 2021 gepresenteerd. Om op de hoogte te blijven, meld je je gratis aan voor de wekelijkse e-mail update.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER