Overname Belgische VMS Connecting-Expertise onderstreept Europese ambities PIXID Group

Het Franse PIXID Group heeft de Belgische VMS_leverancier Connecting-Expertise overgenomen van USG People Belgium.

Overname Carerix in 2018

PIXID is marktleider in Frankrijk op het gebied van oplossingen voor Workforce Management en wil met de overname haar aanbod verder versterken en haar activiteiten uitbreiden. In 2018 nam PIXID al de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix over, waarover Chief Product Owner Arco Westbroek van Carerix destijds meer vertelde in dit artikel.

Focus

Connecting-Expertise zal onder haar eigen merknaam blijven opereren en de samenwerking met USG People behouden door producten en diensten aan de huidige USG-klanten te leveren. Dit strategische partnership tussen PIXID Group en USG People stelt beide partijen in staat zich volledig te focussen op hun kernactiviteiten en hun klanten en partners de beste innovatieve oplossingen op het gebied van VMS en ATS technologie te bieden. De overname van Connecting-Expertise bevestigt verder haar status als een digitaal platform voor het beheer van uitzendkrachten in heel Europa en is consistent met de strategische focus van PIXID Group om het eerste Total Talent Acquisition (TTA3 ) ecosysteem in Europa te ontwikkelen.

Verheugd

Etienne Colella, President van PIXID Group SAS: “We zijn verheugd om het getalenteerde team van Connecting-Expertise te verwelkomen binnen de PIXID Group-familie. Connecting-Expertise en USG People Belgium zullen nauw blijven samenwerken en de beste recruitment technologie op de Belgische markt brengen. De strategische focus van PIXID Group op Total Talent Acquisition (TTA) zal nieuwe kansen openen voor Connecting-Expertise om het eigen VMS, Job Board en Marketplace-productgamma te integreren in de TTA-recruitment oplossing voor de Belgische markt. Door de kloof tussen VMS en ATS, en tussen vast en tijdelijk personeel te overbruggen, heeft PIXID Group de ambitie om haar klanten uit heel Europa de meest moderne technologie te bieden om recruitment zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen.”

Trots

Peter De Buck en Patrick Verrept, medeoprichters en Managing Partners van ConnectingExpertise: “Deelnemen aan een structuur zo dynamisch en succesvol als PIXID Group is een grote bron van trots voor ons team. We zijn verheugd om onze expertise naar PIXID Group te brengen en verheugd om deel te nemen aan haar toekomstige inspanningen. Connecting-Expertise blijft in een strategisch partnerschap met USG People, met een contractuele overeenkomst voor de lange termijn, die zorgt voor een voortdurende gedeelde visie en voortdurende samenwerking als technologiepartners.”

Versterking van de positionering

Jean-Michel Beghin, Managing Partner bij Keensight Capital: “We zijn bijzonder trots om Etienne Colella te ondersteunen in de internationale ontwikkelingsstrategie van PIXID Group. In slechts een paar jaar tijd heeft PIXID Group haar geografische dekking drastisch uitgebreid naar 20 landen in Europa en Noord-Amerika, terwijl het klantenbestand met tien is vermenigvuldigd en 18.000 wereldwijde uitzendbureaus en -bedrijven bereikt. Met Connecting-Expertise wordt België een vierde thuismarkt voor PIXID Group – na onder andere de succesvolle overname van het Nederlandse Carerix in 2018 – wat duidelijk zal bijdragen aan de versterking van de positionering van de groep als een toonaangevend Europees digitaal platform voor het beheer van flexibele arbeidskrachten.”

Demo_Day

Tijdens de eerste editie van Demo_Day België sprak Bruno Rosseels van Connecting-Expertise en werd hij geïnterviewd. In onderstaande video vertelt hij meer over de VMS-leverancier.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER