Velox heeft – met hulp van UP – Recruitment Marketing Automation opgezet. Velox weet daardoor precies wanneer potentiële kandidaten beschikbaar komen. Lees de hele case van Velox die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Case van Velox

Omschrijving van de case

Hoe mooi is het als je weet dat een kwalitatief hoogwaardige kandidaat beschikbaar komt op de arbeidsmarkt, nog vóórdat hij/zij zich gaat oriënteren, laat staan solliciteren? Dat is nou precies wat Velox onderscheidt.

Velox levert professionals voor de segmenten bouw, installatie-, en civiele techniek. Volgens Velox zit innovatie niet in een of ander handig kunstje, of één kekke technologie. Het gaat er vooral om hoe je het doet. De uitdaging zit hem – behalve binden en boeien – in het weten welke professionals wanneer beschikbaar zijn of komen.

Velox heeft met hulp van Up in Business Recruitment Marketing Automation opgezet. Velox weet daardoor precies hoe haar doelgroep zich gedraagt op persoonsniveau. Hoe gaat dit in zijn werk? Velox bouwt eerst een relatie met mogelijke kandidaten op met behulp van contentmarketing. Vervolgens monitoren ze hun gedrag zorgvuldig o.a. middels de projectkalender. Ze weten op die manier precies waar potentiële kandidaten behoefte aan hebben en wanneer ze klaar zijn om op een nieuw project te beginnen.

Met die wetenschap kan Velox op een efficiënte manier de beste beschikbare professionals inzetten binnen de projectketen. Want als je snel wilt schakelen met passende en kwalitatief goede mensen, moet je in ieder geval weten:
(1) wanneer potentiële kandidaten beschikbaar komen;
(2) of een potentiële kandidaat goed is; en zo ja,
(3) waar hij/zij goed in is.
In alle drie de gevallen gaat het hier om unieke data die je het best en snelst kunt verkrijgen met Recruitment Marketing Automation.

Daarbij onderscheiden ze vier kandidaatcategorieën:

A
Beschikbaar: Ja
Kwaliteit : Ja
B
Beschikbaar: Nee
Kwaliteit : Ja
C
Beschikbaar: Ja
Kwaliteit : Nee
D
Beschikbaar: Nee
Kwaliteit : Nee
Het systeem genereert geautomatiseerd taken, waardoor categorie A altijd top of mind is.
Zelfs nog vóórdat kandidaten zich gaan oriënteren op een nieuwe functie, ziet Velox dat al aankomen. Op die manier geven ze de rest van de markt het nakijken.

Welke tooling is gebruikt in de case?

  • Recruitment Marketing Automation van Up in Business
  • Carerix
  • Intelligence Group (doelgroepdashboard)

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

• Onvoldoende beeld wanneer een kandidaat open staat voor een nieuw project
• Een gebrek aan overzicht van alle kwalitatieve kandidaten die open staan voor een nieuw project
• Een arbeidsintensief selectieproces
• Krapte op de arbeidsmarkt

Wat was het resultaat van de case?

De situatie in september 2019 (vóór de case)
• 40% van de data was verrijkt met informatie over beschikbaarheid en kwaliteit van een kandidaat
• De gemiddelde contractduur was 6 maanden
De situatie in september 2020 (ná de case)
• 85% van de data was verrijkt met informatie over beschikbaarheid en kwaliteit van een kandidaat
• De gemiddelde contractduur is gestegen naar 9 maanden

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

In deze case komen Recruitment en Tech optimaal samen. Een slimme toepassing van technologie heeft geleid tot succesvol recruitment door Velox en navenante financiële resultaten. Overal lees je dat het optimaliseren van je data-driven marketing je organisatie sneller kan laten groeien. Dit gaat echter niet zomaar: het vraagt om kennis van zaken, een gestructureerde aanpak én aandacht voor de toepassing van systemen. Met dit businessmodel laten Velox en Up zien dat zij dit alles beheersen.

Deze cijfers vertellen niet eens het hele verhaal. Succes is meer dan omzetgroei alleen. Deze aanpak heeft ook geleid tot tevredenheid alom. Uiteraard bij de klanten van Velox, die kwalitatief hoogwaardige kandidaten hebben gekregen. Maar zeker ook bij de kandidaten zelf, die razendsnel bij mooie opdrachtgevers zijn geplaatst. En ten slotte bij de Velox-medewerkers, die klant en kandidaat optimaal tevreden hebben kunnen maken. Dat alles in een markt waarin het ingewikkeld is je te onderscheiden.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

• Alle medewerkers van Velox
• Up in Business
• Intelligence Group
• Wim Davidse, hoofdredacteur Flexmarkt Magazine
• Bas Lissenberg, Unit U
• Carerix, recruitmentsoftware

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER