Zes vragen aan startup Hireslim:

Hireslim is één van de drie Startup Pitch-winnaars die een plek op Demo_Day 2020 heeft gewonnen. Co-Founder Liesbet De Rouck stelt de organisatie voor aan de hand van een zestal vragen.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“Hireslim is in oprichting, we hopen begin juni volledig up and running te zijn. Daar we beiden ondernemer zijn draaien we de huidige pilots onder een andere BV. We werken momenteel remote, we hebben net een aantal weken terug de huur van het kantoor opgezegd omdat we daar momenteel niet komen, kosten besparen als startup altijd fijn. We zijn momenteel met z’n vijven, de twee founders, een developer, een project manager en designer vormen het team van Hireslim.”

Wat houdt jullie tool precies in?

“Hireslim is een innovatief chatgestuurd kandidaat-leveringsplatform. Door middel van videovacatures en geofencing worden voornamelijk lokale, passieve leads aangetrokken. Wanneer een lead interesse toont wordt een omnichannel chatgesprek gestart. In dit gesprek wordt de kandidaat zijn interesse bevestigd, vragen beantwoord en wordt de kandidaat gescreend middels kwalificatievragen. Indien positief wordt direct een afspraak ingepland en de kandidaat-informatie gedeeld met de opdrachtgever.”

Welk probleem lost jullie tool op?

“Social media campagnes leveren ellenlange lijsten met passieve leads op. Een recruiter moet deze leads actief benaderen om ze te kwalificeren en al dan niet een afspraak in te plannen. Dit is een inefficiënt en tijdrovend proces dat niet aansluit bij de kernwerkzaamheden van een recruiter. Onze tool zorgt ervoor dat sociale leads op een efficiënte manier in gekwalificeerde kandidaten worden omgezet waardoor social media campagnes maximaal renderen.”

Waarom zouden organisaties jullie tool zeker moeten gebruiken?

“We introduceren een nieuw geautomatiseerd proces in recruitment, namelijk het converteren van social passieve leads in gekwalificeerde kandidaten. Door gebruik te maken van onze tool elimineer je een aantal enorm tijdrovende stappen uit het proces en worden je recruitment marketing budget en je employer brand activiteiten rendabel. Hireslim maakt recruitment efficiënt en tijdrovende taken zoals cv screening overbodig.”

Wat is jullie roadmap voor de komende maanden?

“We zijn hard aan het werk om een eerste client facing MVP te lanceren. De komende tijd focussen we voornamelijk op het automatiseren van verschillende processtappen en het integreren van externe tooling in onze profielopbouwende database. Door de verschillende pilots die we momenteel draaien blijven we continu afstemmen op de huidige veranderlijke markt zodat we tot een mooie product/market fit komen.”

Waar staat jullie organisatie in 2025?

“In deze veranderlijke tijden is het lastig om zo ver vooruit te kijken. Wij zijn sowieso niet echt grote dromers, laat ons maar lekker pragmatisch ondernemen, laten we eind dit jaar kijken waar we dan staan, misschien dat we dan stiekem een beetje beginnen te dromen van iets groters.”

Bezoek Demo_Day Online 2020 gratis

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020. Meld je nu gratis aan! Het event vindt plaats in de vorm van een online beurs waarin je je eenvoudig achter je bureau kan laten inspireren door de tech van morgen. Deelname is gratis en wanneer je je tijdig aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Landscape 2020 en goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Let op, bij de Tech Box geldt: op=op, dus schroom niet je gauw aan te melden!

Gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER