Olfertjan Niemeijer (Independent Recruiters):

Technologie wordt steeds belangrijker in het recruitmentproces, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer wat betreft het aanbod van recruitmenttools. Olfertjan Niemeijer, Managing Consultant bij Independent Recruiters, vertelt hoe de zoektocht naar de efficiëntste tech-vernieuwingen in zijn werk gaat bij deze organisatie.

Arbeidsbemiddeling

“Independent Recruiters is een arbeidsbemiddelingsbureau met een aantal specialismen. We doen veel staffuncties, maar ook in de techniek en hospitality bijvoorbeeld. We zijn al van begin af aan bezig om alles zo geautomatiseerd mogelijk te laten lopen. Wij moeten ook continu met nieuwe dingen bezig zijn om, in de zeer competitieve wereld van recruitment, het verschil te kunnen maken.”

Verrassing

Olfertjan was vorig jaar juni aanwezig op Demo_Day 2019, een event dat volgens hem bijdraagt aan het kunnen maken van dit verschil. “Ik ga graag naar omgevingen als Demo_Day, omdat daar mensen zijn die praten over de slimme ideeën waar ze mee bezig zijn om aan kandidaten te komen. Er is altijd een kleine of grote verrassing die me aanspreekt of waarvan ik denk: daar moet ik meer over weten.”

Grote waarde

Olfertjan Niemeijer (l.) met Aron Schilder (r.) van Recruit Robin.
Olfertjan Niemeijer (l.) met Aron Schilder (r.) van Recruit Robin.

“Independent Recruiters is vanuit Demo_Day in contact gekomen met Recruit Robin, zij spelen nu een hele belangrijke rol in ons searching proces”, gaat Olfertjan verder. Recruit Robin won vorig jaar de Startup Pitch en daarmee een plek op Demo_Day. “Recruit Robin heeft het mogelijk gemaakt om het technische deel van het sourcen voor ons te automatiseren. Daardoor gaat het sneller, beter en mensen hebben er meer plezier in. Dat heeft zeker grote waarde voor ons. Ik ben ze relatief vroeg tegengekomen, waardoor ze veel van hun product konden afstemmen op onze behoeftes. Hierdoor sluit hun systeem erg goed aan bij wat wij graag willen.”

Lokalere producten

Demo_Day biedt de uitgelezen mogelijkheid om je te oriënteren op het recruitmentlandscap. “Het is goed om zicht te krijgen op lokalere producten. Naast Recruit Robin heb ik een innige relatie met bijvoorbeeld OTYS en Broadbean, om het zo te zeggen. Dat lukt niet met grotere, internationale partijen, die bellen alleen om het contract te verlengen en zij doen verder alleen waar zij van denken dat dat het beste is voor de Nederlandse markt. Zij gaan hun product niet vormen voor jou.”

Automatisering

Tools spelen zoals gezegd een grote rol in het recruitmentproces van Independent Recruiters. “Het schrijven van een vacature is mensenwerk, maar op het moment dat de vacature live gaat, is zeker 95% geautomatiseerd. Dan komt de beoordeling van de kandidaat die binnenkomt en dan wordt het weer mensenwerk. Wij zijn wel ouderwets in de zin dat we nog met elke kandidaat in gesprek gaan.”

Tips

Olfertjan heeft ook nog tips waar je op moet letten als je tools wil inzetten om jouw recruitmentproces te optimaliseren. “Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de resultaten van tech, de mooie kleurtjes boeien me eigenlijk niet, de vraag is of het werkt, of het echt toegevoegde waarde heeft. Het is erg belangrijk om te meten of de tooling werkt en of het ook echt doet wat er bij aanschaf wordt beloofd. Daarnaast vind ik het belangrijk om mee te geven dat je je proces niet moet aanpassen aan het product, maar pas het product aan aan het proces. Het proces is er omdat jij gelooft dat je zo moet werken en gelukkig hebben de meeste tools inmiddels wel de flexibiliteit om aangepast te kunnen worden aan jouw proces. Tenslotte vind ik integratie erg belangrijk: het moet werken met onze huidige producten, ik wil geen standalone tools.”

Vernieuwing

Met deze tips kan je concreet aan de slag tijdens je bezoek aan Demo_Day 2020, dat op 11 juni online plaatsvindt. “Ik ben fan van Demo_Day omdat je alle tech kan bekijken, het is een event waar je daadwerkelijk met standhouders kan sparren over wat je met hun technologie kan doen. En het verrassende effect, zoals al aangegeven. Natuurlijk staat de oudere tooling er ook, wat overigens vaak nog hartstikke goed werkt. Je wordt er simpelweg elke keer verrast door de vernieuwing”, besluit Olfertjan Niemeijer.

Bezoek Demo_Day Online 2020 gratis

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020. Meld je nu gratis aan! Het event vindt plaats in de vorm van een online beurs waarin je je eenvoudig achter je bureau kan laten inspireren door de tech van morgen. Deelname is gratis en wanneer je je tijdig aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Landscape 2020 en goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Let op, bij de Tech Box geldt: op=op, dus schroom niet je gauw aan te melden!

Gratis aanmelden voor Demo_Day

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER