Colin van Goethem (Artiflex): “Veel handmatige recruitmentzaken kan je ondervangen met automation” (Automation Podcast)

Steeds meer organisaties gebruiken automation technologie in hun recruitment. In deze podcastserie hoor je hun ervaringen en tips & tricks. In deze podcast gaat Colin van Goethem, projectleider bij Artiflex, dieper in op de redenen om met recruitment automation te beginnen en welke tools er voorhanden zijn.

Artiflex

Net als de eerste automation podcast met Caroline Pols en Esther Moelands van UP, is deze opgenomen tijdens het Werf& Jaarcongres voor Bureaurecruiters. Na zijn breakout sessie tijdens dit event ging Recruitment Tech-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met Colin van Goethem, projectleider bij Artiflex. Artiflex werft al meer dan 15 jaar vakprofessionals voor haar opdrachtgevers en focust zich op bouw, energie, productie, metaal, techniek, logistiek en infra.

Tips voor recruitment automation

In deze podcast wordt het interview afgewisseld met delen van de breakout. Zo vertelt Colin onder meer over de aanleiding om met recruitment automation te beginnen, welke tools ze daarvoor gebruiken, wat het ze heeft gebracht en welke tips hij heeft voor recruiters die ook met recruitment automation aan de slag willen gaan.

Veel tijd kwijt

Colin van Goethem legt uit wat er zo waardevol is aan automation in recruitment. “Je moet je kandidaten veel op de hoogte brengen. Je moet ze bellen, berichten sturen; veel handmatige acties waar je veel tijd mee kwijt bent. Ik denk dat je heel veel van zulke zaken kan ondervangen door de automation.”

Beluister het hele verhaal van Colin van Goethem van Artiflex in deze podcast:

Deze en andere Recruitment Tech Podcasts kun je ook vinden op: SpotifyApple PodcastGoogle PodcastsStitcher en Youtube.

Recruitment Marketing Automation

De Recruitment Tech Automation Podcast wordt mogelijk gemaakt door de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Deze tweedaagse training vindt plaats op 15 en 16 juni. Meer info hierover op arbeidsmarktcommunicatie.eu.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER