Rotterdamse startup Equalture haalt 1 miljoen euro op:

De Rotterdamse startup Equalture, winnaar van de Demo_Day Startup Pitch van 2018, heeft één miljoen euro aan investeringen ontvangen. De organisatie, die met hun tool bias uit recruitment wil halen, is opgericht door de tweelingzussen Charlotte en Fleur Melkert. Met de investering gaat Equalture het team uitbreiden en de klantenbasis opschalen.

Internationale groeiambities

De startup ontving de één miljoen euro van InnovationQuarter en 4impact. Charlotte Melkert, CEO van Equalture: “De investering van 4impact en InnovationQuarter maakt het voor ons mogelijk onze internationale groeiambities te realiseren. Wij zijn enorm blij dat zowel 4impact als InnovationQuarter ons dit vertrouwen heeft gegeven. De gecombineerde ervaring van deze fondsen biedt ons de handvatten die wij nodig hebben om onze ambities om te zetten in resultaten.”

Equalture

Equalture is een onpartijdige screening- en matchingtool met één heldere missie: het bieden van een eerlijke kans. Mogelijke vooroordelen worden door deze tool uit het selectieproces gefilterd, waardoor iedere professional een gelijke kans heeft om gekoppeld te worden aan een bedrijf. In onderstaande video, welke is opgenomen omdat Equalture één van de winnaars van de Startup Pitch voor Demo_Day 2018 was, vertelde Charlotte meer over deze tool, waarom ze deze hebben gemaakt en hoe de toekomst van Equalture eruit ziet.

Algoritme

Het zelflerende karakter van de algoritmes waarop de Equalture softwareoplossing is gebaseerd zorgt ervoor dat de kwaliteit van het matching profile voortdurend verbetert en zorgt voor een efficiëntere en treffender aannameproces. Bovendien is het proces vernieuwend voor sollicitanten door het toevoegen van een innovatieve ervaring door middel van gamification in de eerste stap van het sollicitatieproces. Deze neuro-assessment games brengen de vaardigheden, intelligentie en persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat in kaart. Om een goede cultural fit te kunnen voorspellen, wordt het bestaande team waar de aangenomen kandidaat onderdeel van zal uitmaken ook getest, in kaart gebracht en meegenomen in de score van het matching profile.

Startup om in de gaten te houden

Equalture is opgericht in september 2017 en in mei 2018 gelanceerd. In de Recruitment Tech Guide 2019, waarin Equalture was opgenomen als ‘startup om in de gaten te houden’, vertelden de dames al meer over Equalture. “Equalture is een bias-free, pre-employment matching technologie. Ons doel: zo efficiënt mogelijk de beste kandidaat voor de job vinden door inzet van slimme data en eliminatie van bias (vooroordelen/ vooringenomenheid). Equalture focust zich op bedrijven die de eerste stap van het recruitment proces willen optimaliseren: het voorspellen van de match tussen de kandidaat en de job.”

Recruitment Tech Guide 2020

Recruitment Tech Guide 2020

Het interview inclusief fraaie foto’s verscheen in z’n geheel in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2019. Inmiddels zijn we aanbeland bij de Recruitment Tech Guide 2020 (deze twee edities zijn hier als combi-deal te bestellen!). Benieuwd naar de laatste interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER