Veertien HR- en recruitment tech leveranciers lanceren blockchain initiatief Velocity Network Foundation

Veertien marktleiders uit de HR- en recruitmentbranche hebben de Velocity Network Foundation gelanceerd. Samen zal de non-profit organisatie het Velocity Network definiëren, implementeren en verdedigen: een wereldwijd toegankelijk, open-source en blockchain-aangedreven ‘Internet of Careers’.

Internet of careers

De Velocity Network Foundation wil een aantal van de meest kritieke uitdagingen voor de toekomst van het werk oplossen en tegelijkertijd de groeiende behoefte aan privacy en veiligheid van gegevens aanpakken. Met het ‘internet of careers’ kunnen HR en recruitment tech leveranciers, jobboards, freelancer platforms, intermediairs, werkgevers en cv screening-organisaties geverifieerde data gebruiken. Organisaties kunnen vertrouwen op betrouwbare en geverifieerde gegevens van sollicitanten, kandidaten, werknemers en studenten, die naadloos en kosteneffectief de risico’s van het aannemen van personeel verkleinen, de ervaring van werknemers en studenten verbeteren en de regelgeving naleven.

Oprichters

De oprichters van de Velocity Network Foundation zijn Aon’s Assessment Solutions, Cisive, Cornerstone, HireRight, Korn Ferry, National Student Clearinghouse, Randstad, SAP, SumTotal Systems, SHL, Ultimate Software, Unit4, Upwork, Velocity Career Labs en ZipRecruiter. De Velocity Network Foundation is opgericht om opnieuw uit te vinden hoe mensen hun carrièremogelijkheden beheren.

Tekort

Wereldwijd is er een tekort aan geschoolde medewerkers, is er een hoog verloop, een verschuiving in de richting van flexkrachten en een groeiende gig economy. Volgens een recente studie van Korn Ferry zal tegen 2030 een tekort van 85,2 miljoen geschoolde medewerkers leiden tot een verlies aan inkomsten van 8,452 biljoen dollar wereldwijd. Onderzoek van Upwork en Freelancers Union geeft aan dat alleen al in 2019 57 miljoen Amerikanen op freelance basis werkten, wat neerkomt op 35 procent van het totale Amerikaanse personeelsbestand.

Gecontroleerde loopbaandata

Aangedreven door de blockchain, maakt het Velocity Network het mogelijk voor mensen om hun carrière referenties te claimen en te beheren. Van geverifieerde opleidingsinformatie tot projecten, van werkgeschiedenis tot vaardigheden, deelnemers kunnen zelf kiezen met wie deze informatie moet worden gedeeld en hoe anderen deze gegevens gebruiken. Tegelijkertijd kunnen werkgevers en onderwijsinstellingen vertrouwen op betrouwbare informatie over sollicitanten, kandidaten, studenten en werknemers. Dit bespaart tijd, geld en verkleint het risico op het nemen van verkeerde beslissingen.

De oprichters van de Velocity Network Foundation beschikken samen over loopbaangegevens van meer dan 700 miljoen personen in hun systemen, waaronder miljarden professionele en studentgegevens, evenals functie-informatie, salarishistorie en competenties.

Een uitgebreide versie van dit artikel verscheen eerder op Recruitmenttech.com.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER