Facebook gaat Google for Jobs achterna en plaatst vacatures:

Facebook is aan het experimenteren met een Google for Jobs-achtig systeem. Met dit nieuws kwamen Chad Sowash en Joel Cheesman in hun recruitmentpodcast ‘The Chad & Cheese Podcast’. Ook bij Nederlandse partijen wordt dit al toegepast. Het grote voordeel voor Facebook: ze ontlopen de klachten over concurrentievervalsing.

Facebook Jobs

Facebook ‘scrapet’ banen van carrièrepagina’s en voegt ze automatisch toe aan de Facebookpagina van de organisatie. Dit doen ze uit zichzelf en partijen moeten aangeven dat de vacatures níet doorgeplaatst mogen worden naar Facebook. Door de enorme hoeveelheid data die Facebook van z’n gebruikers heeft, kan het medium eenvoudig inschatten of iemand op zoek is naar een baan. In dat geval kunnen de vacatures getoond worden aan de relevante gebruikers op Facebook. Dit zou uiteindelijk ook het verdienmodel van Facebook Jobs moeten worden, zodra partijen in de vorm van advertenties betalen voor het laten tonen van deze vacatures.

Beta

Volgens expert Bas van de Haterd wordt dit niet alleen in Amerika getest, maar ook in Nederland bij onder meer ABN Amro en Boskalis (zie screenshot van de Facebook-pagina van Boskalis). Daarbij zie je ook dat het nog in beta is, zo zijn bij Boskalis ook referentie-artikelen en ‘de visie’ als vacature gepost.

Zoekmachine

“Facebook doet wat Google for Jobs eigenlijk had willen doen. Het leuke hieraan is dat Facebook zich geen zorgen hoeft te maken over concurrentievervalsing, zoals Google for Jobs wel wordt gezien door de jobboards en waar ze ook problemen mee hebben gekregen met de Europese Commissie. Geen politicus ziet Facebook namelijk als zoekmachine, dus kunnen ze op dit gebied doen wat ze willen.”

Indeed

“Facebook gaat doen wat Indeed jaren geleden heeft gedaan: het doorplaatsen van vacatures. Niemand geloofde er toen in dat dat kans van slagen had, maar nu zijn zij dé plek waar je heen gaat als je een baan zoekt. Dit kan op termijn echt ‘huge’ worden, mits ze de executie beter doen dan bij de vorige pogingen”, voorspelt Van de Haterd.

Podcast: Facebook Goes Google for Jobs

Hieronder kan je de editie van ‘The Chad & Cheese Podcast’ over Facebook Jobs beluisteren:

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER