Dit was het belangrijkste nieuws over recruitmenttechnologie van januari: investeringen, must reads & tech hotspots

De wereld van recruitmenttechnologie is volop in beweging. In deze rubriek zetten we het belangrijkste nieuws van de maand op een rij, net als de populairste berichten, must reads en aankomende events. In één klap ben je helemaal op de hoogte van het nieuws van januari!

Nieuws, overnames, investeringen & partnerships

Groot nieuws kwam er nog op de valreep van januari: Facebook is aan het experimenteren met een Google for Jobs-achtig systeem. Ook bij Nederlandse partijen wordt dit al toegepast. Het grote voordeel voor Facebook: ze ontlopen de klachten over concurrentievervalsing. “Dit kan op termijn echt ‘huge’ worden.”

Net als in 2019 was er in januari flink veel overnamenieuws te melden. Zo nam Bullhorn, gespecialiseerd in het aanbieden van recruitmentsoftware dat op het Salesforce-platform is gebouwd, Herefish, leverancier van automatiseringsoplossingen, over en nam het Amerikaanse Cornerstone OnDemand het Franse Clustree over voor ruim zeventien miljoen euro om een AI-powered skills platform te ontwikkelen.

De Braziliaanse veelbelovende startup Kenoby haalde meer dan vier miljoen euro aan investeringen op, terwijl het Nederlandse Maqqie nog eens één miljoen euro binnenhaalde bij twee investeerders. Er was nog meer leuk nieuws van Nederlandse bodem: Flipbase is geïntegreerd in de recruitmentsoftware van het Zweedse Varbi en ManpowerGroup roemt de ervaring van Mysolution en kiest voor de recruitmentleverancier als partner in business.

Populairste berichten van januari

Dit waren de populairste berichten over recruitmenttechnologie van de maand januari, met uiteenlopende onderwerpen:

  1. Download The Benelux Recruitment Tech Landscape 2020: hét leveranciersoverzicht van recruitmenttechnologie
    Op zoek naar een handig overzicht van alle recruitmenttechnologie uit de Benelux? Download dan The Benelux Recruitment Tech Landscape 2020.
  2. 10 HR & recruitment tech events die je in 2020 zeker niet mag missen
    Ook in 2020 staan er enkele interessante HR en recruitment tech events op het programma. We hebben er tien op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.
  3. Dit zijn de trends voor 2020 op het gebied van recruitment tech volgens de bezoekers van RTE19
    Tijdens het Recruitment Tech Event 2019 vroegen we de bezoekers van dit event welke trends zij verwachten in 2020 op het gebied van recruitmenttechnologie.

Leestips

We zetten nog enkele interessante must reads uit januari voor je op een rij:

In the Spotlight: Greek startup Owiwi lets your candidates play games to measure their soft skills

Elke maand doet een veelbelovende leverancier van recruitmenttechnologie zijn verhaal in de rubriek ‘In the Spotlight’. In januari was dit de Griekse startup Owiwi. De organisatie uit Athene ontwikkelde een assessment waarin gaming en psychologie wordt gecombineerd. Hierin speelt de kandidaat verschillende levels, waarmee zijn of haar karakter en soft skills kunnen worden onthuld. In dit interview vertelt CEO Ilias Vartholomaios hoe je eenvoudig het risico op een ‘bad hire’ vermindert met behulp van zo’n game-based assessment én hij biedt een kijkje in de (game-)keuken!

Google for Jobs is en blijft een hot topic in recruitmentland. Al even wordt er gespeculeerd over de komst van Google for Jobs naar Nederland. Recruitment Tech heeft de ultieme checklist samengesteld zodat jij helemaal Google for Jobs-ready bent wanneer het inderdaad in ons land wordt gelanceerd.

Zoeken leveranciers van recruitmenttechnologie elkaar op, net als in Silicon Valley? Met deze vraag als uitgangspunt analyseerden we de ruim 200 leveranciers die op de Recruitment Tech Landscape en in het leveranciersoverzicht te vinden zijn. Bekijk de interactieve kaart om te zien welke tech hotspots er bij jou in de buurt zijn.

Aankomende events:

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER