Kabinet ontbindt miljoenencontract met Deloitte voor project inhuur extern personeel

Het kabinet heeft een miljoenencontract met Deloitte verbroken. Deloitte zou een ict-project voor de inhuur van extern personeel uitvoeren, maar heeft hierin verzaakt.

Ontbinding

Dit heeft Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, aan de Tweede Kamer laten weten. De minister verschoof tot twee keer toe de termijn waarop een werkend systeem moest zijn opgeleverd, maar zonder resultaat. Zodoende is ervoor gekozen het contract te ontbinden.

Maatwerk

Voor de invoering van het systeem waren de nodige koppelingen nodig waarbij DigiInhuur informatie kon uitwisselen met bijvoorbeeld financiële systemen. Hiervoor was Deloitte afhankelijk van de ontwikkelafdeling van SAP Fieldglass, zo schrijft het Bureau ICT-toetsing (BIT). SAP Fieldglass is een wereldwijde leverancier van VMS-oplossingen. Zij bleken volgens het rapport van BIT problemen te hebben met het leveren van maatwerk, waardoor uiteindelijk de stekker uit project DigiInhuur is getrokken.

Miljoenen schade

De invoering van DigiInhuur zou zo’n zes miljoen euro gaan kosten, waarvan inmiddels al ruim driekwart is uitgegeven. Het is nog onduidelijk hoeveel van die schade verhaald kan worden op Deloitte.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER