RTE19 keynote: Elin Öberg Mårtenzon (NRG) over social interview robot Tengai

Elin Öberg Mårtenzon verzorgt tijdens het Recruitment Tech Event 2019 een keynote over Tengai, een social interview robot. Volgens Elin, Chief Innovation Officer bij TNG, is Tengai de oplossing voor het feit dat het menselijke brein nu eenmaal technische tools nodig heeft voor het vinden van verborgen talent en het voorspellen van toekomstig potentieel. In 2019 is Tengai tijdens het Recruitment Tech Event op 21 november a.s. te zien in Nederland.

Social interview robot

Met een lengte van 41 cm en een gewicht van 3,5 kg zit Tengai op ooghoogte op een tafel recht tegenover de kandidaat die ze gaat interviewen. Haar gloeiende gele gezicht kantelt licht naar de zijkant. Dan knippert ze en glimlacht ze lichtjes als ze haar eerste vraag stelt: “Ben je ooit eerder door een robot geïnterviewd?”

Artificial Intelligence

Tengai is het geesteskind van Furhat Robotics, een bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (A.I.) en sociale robotica, geboren uit een onderzoeksproject aan het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar gewerkt aan een mensachtige computerinterface die onze manier van spreken en onze subtiele gelaatsuitdrukkingen nabootst. Het idee, aldus hoofdwetenschapper Gabriel Skantze, is dat “het veel minder eng of vreemd aanvoelt in vergelijking met een meer traditionele robot”.

TNG

Sinds oktober 2018 werkt de start-up samen met TNG, een van de grootste Zweedse wervingsbureaus. Het doel is om kandidaten sollicitatiegesprekken aan te bieden die vrij zijn van de onbewuste vooroordelen die managers en recruiters vaak kunnen inbrengen in het recruitmentproces, terwijl de ervaring toch “menselijk lijkt”.

Over Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon is Chief Innovation Officer bij het vooruitstrevende recruitment- en wervingsbureau TNG. Elin heeft 15 jaar aan ervaring in het werken met HR- en recruitment-strategieën in zowel sales en marketing. Ze is een visionair en een recruitment pionier, gedreven in verandermanagement en het verbeteren en innoveren van het HR en recruitment vakgebied.  Als adviseur werkte Elin voor vooraanstaande organisaties en daagde ze uit de heersende gedachten over recruitment en het toekomstige werkveld te veranderen. Met haar achtergrond in de IT-recruitment industrie in Zweden heeft ze de rol van directie vervult voor zowel wereldwijde spelers als startups.

Met 150 euro korting Recruitment Tech Event

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens de vijfde editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 21 november. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met inspirerende keynotes, verdiepende breakouts en innovatieve demo’s. Meld je aan voor Recruitment Tech Event 2019 en ontvang tot 1 juni 150 euro korting!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 5e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 21 november 2019. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER