Liesbet de Rouck:

Demo_Day 2019 is dé plek waar jij ontdekt hoe en welke tools jouw recruitment en retentie van talent kunnen boosten. Tijdens Demo_Day 2019 verzorgt Liesbet De Rouck samen met Bart van Asten een innovatieve brainstorm sessie om de bezoeker te inspireren de recruitment operations efficiënt en innovatief in te richten. Zowel Liesbet als Bart zijn verbonden aan Recruitment Operations Succes en project- en implementatiemanager bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers.

Een interactieve brainstorm sessie ter inspiratie om je recruitment operations efficiënt en innovatief in te richten. Wat kan de bezoeker van Demo_Day verwachten?

“We laten door middel van een interactieve workshop zien hoe je met input van veel betrokken partijen en ideeën tot een mooie requirement lijst komt voor de selectie en/of implementatie van je recruitment operations.”

Wanneer is een recruitment proces efficiënt en innovatief volgens jou?

“Efficiënt wanneer het volledig afgestemd is op de behoeftes van een bedrijf. Online zie je vaak de vraag voorbij komen ‘Wat is het beste recruitmentsysteem voor een agency of corporate?’ Voor ons is dat net zoals vragen welke schoenen de beste zijn. Dat is helemaal afhankelijk waarvoor je ze wil gebruiken, welke maat je hebt, je smaak, de vorm van je voet. Dat is net zo met de recruitment tooling die je wil aankopen en implementeren. Wanneer systemen en implementaties goed afgestemd zijn op de behoeftes van je business resulteert dat in efficiënte recruitment operations. Zonder afstemming en inspraak kan je geen efficiënt systeem of proces opleveren. Innovatief, dat is een kwestie van waar je nu staat met je tooling. De een die vindt een ATS al innovatief omdat er nog steeds met Excel en Outlook gewerkt wordt en de ander heeft het over chatbots en marketing automation.”

Wat hebben bedrijven volgens u in elk geval nodig voor een efficiënt en innovatief recruitment systeem?

“Betrokkenheid van alle stakeholders vind ik persoonlijk een erg belangrijk onderdeel, vaak worden systemen aangekocht en ingericht zonder rekening te houden met de behoeftes van (alle) mensen die er mee werken. Daarnaast heb je iemand nodig die de vertaalslag maakt van je business processen naar een implementatie plan en dat communiceert met de implementatie partij of software vendor. Deze taak wordt in veel organisaties, of bij het recruitment team, of bij een IT project manager neergelegd, beiden hebben ze niet de kennis in huis van de ander. We weten ondertussen allemaal dat commerciëlen en IT’ers een totaal andere taal spreken. Onderschat dit niet en zorg ervoor dat je iemand betrekt bij je project die deze vertaalslag kan maken!”

Waar lopen organisaties tegenaan om een recruitment proces efficiënt en innovatief te maken?

“Er zijn zoveel zaken waar bedrijven tegenaan lopen. Maar mocht talent gezien worden voor wat het echt is, een van de fundamenten van de groei van je bedrijf, dan heb je volgens mij de belangrijkste struggle aangepakt. Heb je niet de juiste mensen in huis dan haalt de organisatie zijn doelstellingen niet. Doordat het werven van talent ondergewaardeerd wordt, leeft de recruitment afdeling vaak op een eilandje ergens bij HR. Met als resultaat onvoldoende budget en prioriteit om echt efficiënt en innovatief te gaan werven. Gelukkig beginnen we daar nu wel een verandering in te zien door de huidige krapper wordende arbeidsmarkt.”

Waar halen jullie zelf inspiratie vandaan voor een efficiënt en innovatief recruitment operations?

“Aan de ene kant heb ik door mijn werkverleden een solide basiskennis van alles wat recruitment operations inhoud. Ik ben mijn carrière ooit gestart als uitzendconsulent en heb voor verschillende W&S partijen gewerkt. Daaropvolgend heb ik 8 jaar voor recruitment software vendors gewerkt, initieel in een salesfunctie en toen ik erachter kwam dat ik technisch best sterk ben heb ik het integratie en partnerships afdeling vormgegeven. Onderdeel van die sales en later partnerships baan was het organiseren (TRUAmsterdam) en bezoeken van nationale en internationale recruitment events waar je alle laatste nieuwtjes hoort en oppikt.”

Waarom mag jullie tech talk niet gemist worden tijdens Demo_Day 2019?

“In deze workshop laten we je zien hoe je op een effectieve manier veel verschillende ideeën en behoeftes in kaart brengt en als basis kan gebruiken voor een succesvolle optimalisatie van je recruitment operations.”

Tot en met 31 mei voor slechts € 65,- naar Demo_Day

Wil je deze brainstorm sessie niet missen? Kom dan naar Demo_Day 2019. Aan de hand van demo’s, demosessies en tech talks kun je je oriënteren én tooling uitproberen. Wees er snel bij, want tot 1 juni meld je je aan voor slechts €65,-

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER