Deze chatbot beschermt je tegen alle verzoeken van recruiters

Een chatbot die werknemers beschermt tegen irrelevante verzoeken. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar Reply.id heeft deze oplossing bedacht voor de opdringerige mailtjes van recruiters.

Vaardigheden

Het betreft een slim filter dat alle mailtjes die via Gmail binnenkomen onderschept en beoordeelt: is het een mail van een recruiter, dan komt deze in een aparte map (Job Proposals). De recruiter ontvangt een automatische mail met een link naar de persoonlijke chatbot van de benaderde persoon.

Chatbot stelt de vragen

De chatbot van Reply.id stelt allerlei vragen: waar de baan is, het salaris en welke vaardigheden nodig zijn. Vervolgens matcht het algoritme de antwoorden met het profiel dat de kandidaat over zichzelf heeft opgesteld. Vervolgens wordt de job proposal beoordeeld met een x-aantal sterren, zodat de kandidaat hierna zelf – op basis van rangschikking – kan kijken welke proposal hij of zij, eventueel, interessant vindt.

Meer weten over Chatbots?

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER