In de Recruitment Tech Monthly met Anouk Kon van Indeed sprak host Martijn Hemminga met haar over algoritmes in recruitment. Dit nadat naar buiten was gekomen dat Amazon gestopt was met een algoritme dat bleek te discrimineren.

Discriminerend algoritme

Amazon werkte de afgelopen jaren in het geheim aan een selectie-algoritme dat, op basis van cv’s en eerdere selectie, aanbevelingen deed wie aangenomen moest worden. Hier zijn ze echter mee gestopt omdat het algortieme bleek te discrimeren: het had een behoorlijke onderwaardering voor vrouwen.

Positieve kanten

Anouk Kon vindt het goed dat Amazon gestopt is met het algoritme en legt in onderstaande video uit waarom het fout is gegaan. Ook staat ze stil bij de positieve punten die algoritmes voor recruiters kunnen hebben. De hele uitzending met Anouk Kon hier te bekijken.

Kersteditie 19 december

In de kersteditie van de Monthly op woensdag 19 december hebben we diverse gasten. Bas van de Haterd komt vertellen over de assessment tooling van 2018 (en 2019), Mark van Assema schuift aan om te praten over HR tech en ook de winnaars van de Recruitment Tech Awards 2018, Flipbase en VNOM, komen vertellen over hun jaar. Samen met deze gasten en host Martijn Hemminga blikken we terug op 2018 en kijken we vooruit naar 2019 op het gebied van recruitment. Niet missen? Like dan Recruitment Tech op Facebook, zodat je een melding krijgt wanneer het programma begint.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER