Stefano van de Sant, Brunel

Stefano van de Sant, Manager Global Talent Acquisition bij Brunel, vertelt tijdens zijn breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2018 op 22 november over het implementeren van nieuwe recruitmenttechnologie en hoe medewerkers meebewegen op deze golf van verandering.

Wat ga je vertellen?

“Het introduceren van een nieuwe zienswijze en werkwijze in een organisatie gaat lang niet altijd van een leien dakje. De mooiste visie en de beste tools zorgen er niet uit zichzelf voor dat iedereen deze automatisch omarmen. Dit heeft overtuigingskracht, communicatie en creativiteit nodig. De afgelopen jaren heb ik veel evenementen bezocht om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Er is ontzettend veel moois voorhanden en het lijkt zo logisch dat we al deze nieuwe technieken toepassen. Echter, niemand vertelt je hoe te handelen als niet iedereen binnen je organisatie hetzelfde beeld hierbij heeft. Hoe ga je hiermee om en hoe zorg je ervoor dat jouw ideeën toch vaste voet aan de grond krijgen?”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Deze sessie gaat over verandermanagement in het licht van de implementatie van nieuwe sourcing & recruitment tooling en werkprocessen. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt besproken waar de knelpunten liggen en hoe deze kunnen worden aangepakt.” Tijdens zijn sessie op 22 november gaat hij dieper in op deze knelpunten.

Wat wordt in jouw ogen de grootste recruitment tech trend van 2019?

“De combinatie van voortdurende kandidaten schaarste en steeds korter wordende dienstverbanden leidt onvermijdelijk tot een situatie waarbij werkgevers hun beeld van de perfecte kandidaat moeten herdefiniëren. Hierbij geldt vooral dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Harde criteria als opleiding, aantal jaren werkervaring en functietitel worden steeds minder bepalend in het selectieproces. Criteria als probleemoplossend vermogen, sociale vaardigheden, communicatievaardigheden, samenwerken, kritisch denken, creativiteit en innovatie zijn veel betere indicatoren of iemand succesvol zal zijn in een functie. In 2019 zullen meer en meer bedrijven tot dit inzicht komen en met assessments gaan werken die deze indicatoren feilloos aantonen. Hiermee zal men iets meer weg bewegen van het onderbuik gevoel van de interviewer en meer leren vertrouwen op de voorspellende waarde die voortkomt uit deze geobjectiveerde informatie.”

Vertel eens iets over jouw recruitmentteam en recruitmentuitdaging?

“Mijn teams bevinden zich in verschillende landen en werken samen om de juiste mensen te identificeren en met Brunel in contact te brengen met als uiteindelijke doel om hen een dienstverband aan te bieden. Omdat wij een wereldwijde speler zijn is een van de grote uitdagingen van dit moment om de bedrijfsvoering en bijbehorende processen in overeenstemming te brengen met de AVG. Voor de Europese landen hebben we dit op orde maar wij hebben de lat wat hoger gelegd en hebben gezegd dat wij ieders privacy respecteren ongeacht uit welk land men komt. Hier hebben we nog werk te verzetten.”

Bijna uitverkocht

Het Recruitment Tech Event 2018 is bijna uitverkocht. Bemachtig dus snel jouw ticket voor hét event op 22 november over de recruitmenttechnologie van morgen. De laatste kaarten zijn hier te bemachtigen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER