Bias-free, AI Matching Technologie (Equalture)

Equalture is een pre-employment matching technologie. Ons doel: De beste kandidaat voor de job selecteren door inzet van data en eliminatie van bias. Lees over de recruitment tooling van Equalture die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2018.

Recruitment tooling van Equalture

Omschrijving van de tooling

Equalture is een bias-free, data-gedreven matching technologie. Ons doel is om ervoor te zorgen dat bedrijven de meest geschikte kandidaat voor de job selecteren door te vertrouwen op slimme data en door alle bias uit te schakelen.

De match tussen de kandidaat en de job wordt bepaald a.d.h.v. een zelf-lerend algoritme dat kijkt naar educatie, werkervaring, (cognitieve) skills en persoonlijkheid. Voor iedere job kan een bedrijf zelf de weging van dit viertal aspecten bepalen. Cognitieve skills en personality worden gemeten a.d.h.v. neuro-assessment games. Het algoritme ontwikkelt zichzelf continue door te kijken naar alle ‘hiring decisions’.

Alle bias schakelen wij uit door matchingsprofielen van kandidaten te blinderen in de eerste ronde (naam, leeftijd, geslacht, etc.). Deze gegevens zullen pas zichtbaar worden wanneer een kandidaat is uitgenodigd voor de volgende ronde van sollicitatieprocedure.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Klanten:

  • Betere time to hire (je kunt tot 20 uur per vacature besparen, afhankelijk van het aantal sollicitanten);
  • Betere quality of hire (inzet van data zorgt voor betrouwbaardere voorspellingen);
  • Betere candidate experience (o.a. de neuro-assessment games maken solliciteren leuk voor kandidaten);
  • Grotere talentpool door het elimineren van bias in de eerste ronde.

Kandidaten:

  • Betere experience (het spelen van games is leuk en kandidaten hoeven niet langer een CV te uploaden omdat ze via ons systeem een matchingsprofiel opbouwen);
  • Automatische feedback (iedere kandidaat ontvangt na het afronden van de sollicitatie hetzelfde matchingsprofiel als het profiel dat het bedrijf ontvangt. Hierdoor ziet een kandidaat meteen de match met de job – zowel in totaal als per categorie).

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Door mijn ervaring als Co-Founder van een recruitmentbureau houd ik me al jaren actief bezig met ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Twee termen die er voor mij altijd uitspringen zijn AI en diversiteit. Wij combineren het enthousiasme voor data-driven innovaties met de missie om bias uit het recruitmentproces te filteren. Kortom: ik ben ervan overtuigd dat wij op het snijvlak zitten van twee belangrijke ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER