Humares gaat als eerste organisatie ter wereld binnen haar ATS doelgroepinformatie bij haar vacatures beschikbaar maken voor haar medewerkers. Lees de hele case van Humares die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Case van Humares

Omschrijving van de case

In deze kandidaat gedreven markt, helpt doelgroepinformatie ontegenzeggelijk bij het slimmer werven van talent. Het nadeel van doelgroepinformatie is dat deze nooit meteen voorhanden is als je ‘m nodig hebt of dat deze nooit precies voor handen is voor de doelgroep en de regio waarvoor je deze nodig hebt. Humares werkte al sinds 2015 met gedetailleerde Tableau doelgroependashboards van Intelligence Group en constateerde dat ondanks de toegevoegde waarde van deze informatie, in de dagelijkse praktijk onvoldoende gebruik werd gemaakt van de beschikbare doelgroepinformatie. Daarop ontstond het idee om de data van Intelligence Group en Jobdigger (inmiddels al gecombineerd in het doelgroependashboard) beschikbaar te maken binnen Carerix. Bij het aanmaken van een vacature/uploaden van een vacature kan middels een slim algoritme (dat op de achtergrond draait en ontwikkeld is door IG/Jobdigger) de vacature worden geclassificeerd, rekeninghoudende met het beroep, de wervingsregio en ervaringsniveau. Binnen het ATS is direct alle informatie beschikbaar en zichtbaar om o.a.

  • De vacature te verbeteren o.b.v. pullfactoren en arbeidsvoorwaarden
  • Te benchmarken met het juiste salaris
  • De criteria van de vacature te veranderen met het doel om de wervingshaalbaarheid te beïnvloeden
  • De juiste verwachtingen bij opdrachtgevers en hitingmanagers te werven
  • Exact inzicht te hebben in de juiste media- en middelenmix
  • Alle informatie die nodig voor de juiste sourcingsstrategie
  • ..

Voor alle medewerkers binnen Humares die werken met Carerix is deze functionaliteit beschikbaar en wordt iedereen in september en oktober 2017 getraind om te weten hoe ze de data kunnen vertalen naar voordeel in het aanspreken en verleiden van de juiste kandidaat. Hiermee is Humares het eerste bedrijf ter wereld dat werkt met doelgroepinformatie die direct gekoppeld is en real-time beschikbaar is binnen een ATS.

Wat was het resultaat van de case?

Op dit moment is het DoelgroepenDashboard zichtbaar voor alle medewerkers van Humares. Sinds 4 september worden alle medewerkers getraind in het gebruiken van het dashboard en wat het voordeel is van deze kandidatendata in het aanspreken en werven van beoogd talent. Het gaat in totaal over ruim 100 personen die hierin worden getraind en met het doelgroependashboard binnen Carerix gaan werken. Tevens heeft deze data een grote waarde voor verwachtingsmanagement naar de opdrachtgever en als extra salesargumentatie.

De verwachte opbrengsten zijn:

  • meer sales
  • een hogere conversie in het benaderen van kandidaten
  • groei in professionaliteit en een data drive mindset van de organisatie

De ervaringen van het doelgroependashboard in algemene zijn zeer positief en succesvol.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Relevante en praktisch te gebruiken doelgroepinformatie is nog nooit zo makkelijk te gebruiken en ook direct voorhanden geweest binnen het recruitmentproces als vandaag. Deze ontwikkeling wordt de bakermat van data driven kandidaat gedreven recruitment. Data is makkelijk en toegankelijk gemaakt en voor iedereen ongelimiteerd te gebruiken. Deze toepassing zal in de komende jaren breed in Nederland en daarbuiten worden uitgerold.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Hans Scheers – Manager Marketing & Communicatie Humares
Marc Steenbergen – Managing Director Nederland Humares
Bjorn Hijmans – Eigenaar Jobdigger
Erik Leerkens – Eigenaar Jobdigger
Arco Westbroek – Chief Product Owner / Pre-Sales / Partner innovations Carerix
Linda van der Pot – Marketing en Communication Carerix
Reinald Snik – Directeur Carerix
Geert-Jan Waasdorp – Directeur Intelligence Group
Inge Vuik – Productowner en arbeidsmarktanalist Intelligence Group

Ook kans maken op een Recruitment Tech Award 2017?

Maak ook kans op een Recruitment Tech Award en stuur uiterlijk 14 september 2017 17.00 uur jouw case of tooling in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Inzenden Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER