myProfile herschrijft de regels van Talent Management met innovatieve software-oplossingen. Werven, samenwerken en elkaar vinden is ‘fun’ en gemakkelijk! Lees over de recruitment tooling van Blue Carpet Group die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van Blue Carpet Group

Omschrijving van de tooling

Met myProfile van Blue Carpet kan elk individu werken aan een flexibel inzetbaar online presentatieprofiel. In dit persoonlijke profiel kan men zichzelf voorstellen aan de hand van onder andere ‘traditionele’ CV data, video’s, moodboards, online assessments en 360-graden feedback. Hiermee ontstaat een compleet werk-, kennis- en talentprofiel en wordt zelfontwikkeling gestimuleerd. Ieder individu is eigenaar van zijn of haar eigen data en kan zelf bepalen wie welke data kan zien (Track & Trace). Onderzoek wijst uit dat wanneer het individu zelfregie heeft, hij gemotiveerder is om aan de slag te gaan met zijn eigen ontwikkeling; myProfile faciliteert dit.

Zestig procent van de organisaties heeft geen inzicht in de binnen de eigen organisatie aanwezige skills en expertise, blijkt uit onderzoek van DDI. Door myProfile binnen organisaties in te zetten, krijgen deze organisaties wel inzicht in de aanwezige skills en expertise en wordt tevens interne werving mogelijk. myProfile-inCompany biedt medewerkers de mogelijkheid om hun talenten in kaart te brengen en te presenteren aan hun organisatie. Zo kunnen collega’s elkaar eenvoudig vinden en krijgen HR Managers actueel inzicht in het binnen de organisatie aanwezige talent.

Recruit-myProfile van Blue Carpet ondersteunt organisaties met een innovatieve candidate experience. Gebaseerd op interesses krijgen kandidaten een persoonlijke tijdlijn met interessante vacatures en berichten. Daarnaast kunnen kandidaten met hun persoonlijke myProfile eenvoudig solliciteren. Binnen Recruit-myProfile kiezen kandidaten er zelf voor om een organisatie te volgen, waardoor er een interessante connectie tussen kandidaat en organisatie ontstaat. Uit recent onderzoek van LinkedIn blijkt dat één van de huidige, grootste trends het verbeteren van de employer branding is. Recruit-myProfile stelt werkgevers in staat een duurzame connectie met nieuwe (potentiële) werknemers op te bouwen met een positieve uitwerking op de eigen employer branding.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Recruiters plaatsen dagelijks nieuwe vacatures online alsof het de eerste keer is. Afgewezen kandidaten verdwijnen vaak van het netvlies. Wij maken dat proces efficiënter door sollicitanten te rematchen. Met Recruit-myProfile maakt een recruiter makkelijk een ‘social’ talentenpool.

Met myProfile-inCompany beheer je een totaal overzicht van alle skills en expertise waardoor HR effectiever en efficiënter kan werken. Overall richt myProfile zich op de employee en candidate experience in plaats van het HR proces. Door het individu weer ‘in control’ te brengen resulteert dit in meer engagement, meer tevredenheid, waardevolle data en lagere HR kosten voor de organisatie.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Het fundament van alle oplossingen is het innovatieve myProfile. In deze tijd van disruptie worden organisaties uitgedaagd om de regels van organiseren, werven, ontwikkelen, beheren en behouden van medewerkers te veranderen en social media te omarmen. Blue Carpet ziet het als een kans om de regels van Talent Management te herschrijven: wouldn’t it be great if everybody had its own talent profile to learn, show and tell about his or her talents?

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER