Assessmentplatform TestGorilla heeft $70 miljoen opgehaald. Door cv’s te vervangen met meer dan 220 wetenschappelijk gevalideerde tests, helpt ons platform een eerlijk speelveld te creëren voor iedere kandidaat”, stelt Wouter Durville, oprichter van TestGorilla.

Het einde van het cv? 

Wouter Durville

Volgens Wouter Durville, oprichter van TestGorilla, zijn onbetrouwbare, onvolledige en subjectieve cv’s public enemy number one. “Te vaak vereist het wervingsproces dat hiring managers uren besteden aan het screenen van onbetrouwbare, onvolledige, subjectieve cv’s”, stelt Durville. “Door cv’s te vervangen met meer dan 220 wetenschappelijk gevalideerde tests, helpt ons platform om bias bij het aannemen van kandidaten te elimineren en een eerlijk speelveld te creëren waarin iedere kandidaat dezelfde kansen krijgt.”

Onderzoek heeft aangetoond dat baansucces een sterke correlatie heeft met assessments die specifieke vaardigheden meten. 

TestGorilla wil naar eigen zeggen een leidende rol spelen in werving op skills. Deze manier van werven groeit in populariteit en geeft elke kandidaat een gelijke kans om eigen vaardigheden en motivatie te tonen. Onderzoek heeft aangetoond dat baansucces een sterke correlatie heeft met assessments die specifieke vaardigheden meten, terwijl cv’s en werkervaring juist de zwakste indrukken opleveren.

Objectieve beoordelingen

Het platform van TestGorilla speelt hierop in met honderden pre-employment tests waarmee organisaties hun zoektocht naar kandidaten kunnen afstemmen op exacte vereisten. Daarmee kunnen ze in een maatwerk-werving kandidaten zoeken die precies aan hun eisen voldoen. Zo zijn er testen en assessments voor cognitieve vaardigheden, ‘soft skills’, specifieke functievaardigheden, culturele fit, motivatie en taalvaardigheden.

Met name de mogelijkheid om sollicitanten objectief te beoordelen, door hun gerangschikte resultaten te vergelijken alvorens te beslissen welke kandidaten ze voor een interview uit te nodigen, helpt bias die erin sluipt wanneer recruiters tientallen cv’s moeten screenen weg te nemen. Gemiddeld besteden recruiters nu namelijk zo’n zes seconden aan het lezen van een CV. Alles moet uiteindelijk resulteren in een diverser personeelsbestand, zo stelt TestGorilla.

Het bewijs zit in de cases

TestGorilla wordt al gebruikt door een groot aantal bedrijven, waaronder Bain & Company en Atomico. “Het gebruik van TestGorilla als screeningtool heeft ons geholpen om de onderste 30% van kandidaten te verminderen en deze te vervangen door beter gekwalificeerde kandidaten. Daardoor is het slagingspercentage van onze erop volgende sollicitatierondes verbeterd”, zegt Laurens-Jan Olsthoorn, partner bij Bain & Company. “We hebben een sterke correlatie gezien tussen de prestaties van kandidaten in TestGorilla-assessments en in het gehele sollicitatieproces.”

“Het gebruik van TestGorilla heeft ons geholpen om de onderste 30% van kandidaten te verminderen en deze te vervangen door beter gekwalificeerde kandidaten.”

“Het vinden van de juiste mensen wordt een steeds grotere uitdaging”, zegt Atomico-partner Luca Eisenstecken. “TestGorilla maakt een ongelooflijke groei door met haar geautomatiseerde, datagestuurde aanpak om dit probleem op te lossen. En ze doen dit terwijl ze een eerlijker wervingsproces neerzetten op basis van vaardigheden in plaats van cv’s, waardoor de bias die de besluitvorming belemmert, wordt geëlimineerd.”

Uitbreiding testbibliotheek en team

De investeringsronde werd mede geleid door de Londonse durfkapitaalfirma’s Atomico en Balderton Capital. Daarmee komt TestGorilla uit op een totale investering van $80 miljoen (€76 miljoen), na eerdere investeringen van Notion, Partech en CapitalT. Luca Eisenstecken (Atomico) en James Wise (Balderton) gaan deel uitmaken van het bestuur als onderdeel van deze investeringsronde.

Het bedrijf verwacht komend jaar 100 nieuwe medewerkers aan te nemen.

Een groot deel van de investering zal gaan naar het uitbreiden van TestGorilla’s testbibliotheek – evenals haar eigen wervingsplannen. Het bedrijf verwacht komend jaar 100 nieuwe medewerkers aan te nemen. De ontwikkeling van de technologie omvat tevens de integratie van het platform met andere Applicant Tracking Systems. “We willen werkgevers in staat stellen om het product naadloos te gebruiken vanuit hun bestaande ATS en nieuwe functies te introduceren om te voldoen aan de eisen van middelgrote bedrijven”, concludeert de organisatie.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER