Diddo van Zand (Ixly):

Aan de hand van drie best practices legt Ixly-directeur Diddo van Zand in zijn breakout tijdens het Recruitment Tech Event 2021 uit wat het oplevert om in (pre)selectie gebruik te maken van testen en niet alleen te kijken naar cv en een sollicitatiegesprek. Recruitment Tech vroeg hem alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Wat doet Ixly precies?
“Wij helpen organisaties om de juiste talenten te selecteren. Dat doen we door het toepassen van psychologische testen en algoritmes. We kunnen per organisatie – maar ook zelfs per functie – kijken welke talenten het beste bij je passen. Hierbij wordt er gekeken naar of hun values passen bij de organisatie, maar ook hun skills. Vaak gebeurt dit vroegtijdig in het proces, maar soms ook wat later.”

Waarom is preselectie zo belangrijk binnen het recruitmentproces?
“Het verbetert de kwaliteit van je beslissing. Je kan op die manier veel beter voorspellen wie er gaat performen in jouw organisatie. Daarnaast ga je ook veel efficiënter werken, omdat je meer aandacht en tijd besteedt aan mensen die een grotere kans hebben om van waarde te zijn voor je organisatie.”

Wat zijn jullie verwachtingen op het gebied van preselectie in 2022?
“We hebben ruim zeshonderd klanten en de mate waarin dat gebruikt wordt, is afhankelijk van in hoeverre je algoritmes kan toepassen. Het liefst passen we artificial intelligence toe, daar kan je ook snel mee aan de slag. Het toepassen van AI is nog geen gemeengoed, hier zijn echt nog flinke stappen in te zetten. Maar we verwachten wel dat 2022 het jaar wordt dat dit gaat doorbreken. De reden daarvoor is de schaarste in veel functies. Het is hierdoor lastiger om te selecteren op basis van cv’s, want de cv’s die je krijgt voldoen allemaal net niet helemaal. Dé ideale kandidaat ga je gewoon niet vinden, maar je kan wel voorspellen met wie je de grootste kans hebt op succes.”

Wat ga je tijdens je breakout op het Recruitment Tech Event vertellen?
“Ik ga uitleggen hoe je het gebruik van preselectie tools praktisch kan maken in je recruitmentproces. Hoe je hiermee nog beter kan selecteren. Wat is het, hoe werkt het precies en welke verantwoordelijkheden én risico’s komen hierbij kijken? Dat ga ik aan de hand van drie praktijkvoorbeelden inzichtelijk maken.”

Wat is dé keylearning die je mee wil geven tijdens de sessie en waarom mogen bezoekers jouw sessie niet missen?
“Wat ik de bezoekers van de sessie echt op het hart wil gaan drukken, is dat je echt uit moet kijken op welke data je je keuzes selecteert. Je kan het namelijk ook heel erg fout doen. Gebruik de beschikbare technieken en gebruik het vooral goed, en daar ga ik je in deze sessie bij helpen.”

Aanmelden voor het Recruitment Tech Event 2021

Tijdens het Recruitment Tech Event 2021 ontdek je hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Met een inspirerende keynote van Steven Van Belleghem, recruitment tech cases, breakout sessies, talkshow en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021. Het event zal zowel online als offline plaatsvinden in Utrecht. Meer informatie vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER