Alles wat je moet weten over online assessment tooling

Online assessments worden steeds meer ingezet door organisaties omdat ze een goede voorspeller zijn van werkprestaties. Maar wat zijn de grootste voordelen van online assessments precies? Recruitment Tech zet ze op een rij.

Wat zijn online assessments?

De populariteit van online assessments in verschillende werkgebieden spreekt boekdelen over hun bruikbaarheid en noodzaak. Online assessments evalueren de persoonlijkheidskenmerken, vaardigheden en gedragingen van een individu. Ze bestaan uit een reeks vragen die meerdere aspecten van een participant beoordelen en worden opgesteld op basis van de functie, het niveau en de competentievereisten. Assessments bieden een objectieve evaluatie van de capaciteiten van een werknemer en voorspellen de prestaties op de werkvloer. Mensen kunnen de assessments overal ter wereld afleggen, wanneer het hen uitkomt, terwijl ze reistijd én -kosten besparen. In dit artikel legden we al uit welke soorten assessments er zijn.

Voordelen van het gebruik van online assessments

Het gebruik van online assessmenttests is om veel redenen voordelig. Niet alleen kan je inschatten hoe goed je sollicitanten in de functie zullen presteren, maar met assessmenttests verkort je ook de tijd die nodig is om een kandidaat aan te nemen – sommigen verkorten de tijd voor een hire van 42 tot vijf dagen. Dit wordt bereikt doordat je het uitgebreid scannen van cv’s kan vermijden en je je in plaats daarvan kunt concentreren op de gegevens die je uit de online assessments krijgt.

Online werving assessment tests zijn ook ideaal voor het genereren van discussiepunten voor kandidaten die je meeneemt naar de gespreksrondes. Met andere woorden, ze kunnen de basis vormen van de gespreksonderwerpen en je helpen nog meer te weten te komen over de kandidaten. Maar er zijn nog andere redenen waarom het gebruik van online assessments voordelig is. Hier zijn drie voordelen van het gebruik van online assessments voor kandidaten:

  • Bespaar geld tijdens het wervingsproces – je bereikt dit door de tijd die nodig is om iemand aan te nemen te verkorten en de kosten van middelen laag te houden;
  • Voorkom dat je de verkeerde kandidaat aanneemt en geld verspilt – met een online kandidaat assessment krijg je nauwkeurige gegevens van alle kandidaten en kan je altijd de juiste kandidaat aannemen op basis van deze informatie;
  • Voorkom dat je de verkeerde beslissing neemt als gevolg van vooroordelen in het wervingsproces – nogmaals, met nauwkeurige resultaten weet je automatisch welke sollicitanten echt de capaciteiten hebben die je zoekt en neem je de juiste beslissingen, in plaats van aan te nemen op basis van je persoonlijke gevoel over een kandidaat.

Tools voor assessments

Nederland en België kennen veel interessante partijen die helpen met assessments. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met assessments, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER