Demo_Day 2021-spreker Jaron Schaillée (Minggo): “Naast tijdwinst zorgen recruitment apps ook voor een betere candidate en customer experience”

Wat doe je als je de customer en candidate experience wil verhogen en tegelijkertijd ook minder druk wil zetten op je recruiter? Jaron Schaillée, Digital Marketing & Sales bij Minggo, gaat hier dieper op in in zijn breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet Minggo precies?

“Minggo is een appbuilder en integratieplatform voor recruitment. We zien dat bedrijven investeren in technologie, maar dat al deze tools op zichzelf werken. Hierdoor moet je op elke tool afzonderlijk inloggen en dat maakt je proces zeer omslachtig en inefficiënt. In Minggo integreer je al je verschillende recruitment software in één platform en laat je deze optimaal met elkaar samenwerken. Van ATS tot Search&Match en planning tools. In de appbuilder stel je daarna, zonder code, apps samen voor je klanten en kandidaten. Via drag en drop plaats je eenvoudig tekst, visuals, velden en formulieren in een pagina. Zo kan je kandidaten vacatures laten bekijken, hun profiel verrijken en solliciteren vanuit één user interface. En alle data komt achterliggend in jouw datasource terecht.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen hoe Talent This Way haar  digital experience wist te verhogen met apps. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Tijdens Demo_Day zetten we een hele leuke case in de kijker. Namelijk hoe Talent This Way de digital experience voor haar klanten en kandidaten wist te verhogen met eigen Minggo apps. Talent This Way was op zoek naar manieren om transparanter en directer te worden in communicatie met hun klanten en kandidaten. In minder dan een maand tijd creëerden ze een klanten- en kandidatenapp via de app builder van Minggo. Kandidaten kunnen nu digitaal, in enkele clicks, vacatures raadplegen, solliciteren en hun profielinformatie bekijken en dat heeft natuurlijk een grote impact op de digitale ervaring. Waar de klant manueel via mail kandidaten kreeg voorgesteld, kunnen ze nu veel overzichtelijker, vanuit een app alle voorgestelde profielen raadplegen en deze goed- of afkeuren.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Het verhogen van de customer en candidate experience is al lange tijd een hot topic in recruitment, maar helaas wordt hier nog steeds te weinig aandacht aan besteed. Samen met Talent This Way bespreken we hoe de HR-dienstverlener in minder dan een maand haar digital experience drastisch wist te verhogen met eigen apps en wat de resultaten hier van zijn.”

Wat is het grootste voordeel om zelf recruitment apps te creëren?

“Het grote voordeel om zelf aan de slag te gaan met recruitment apps is de snelheid die het je oplevert. Je kan alle manuele taken, waar een recruiter heel wat tijd aan verliest, gaan digitaliseren. Denk maar aan de mogelijkheid dat klanten vanuit een app voorgestelde profielen kunnen goedkeuren zonder dat de recruiter hier mailtjes voor hoeft te sturen. Naast de tijdwinst voor de recruiter zorgen recruitment apps ook voor een betere candidate en customer experience. Je kan deze apps heel flexibel aanpassen en vormgeven in je eigen huisstijl.”

Meld je gratis aan en ontvang de gratis Tech Box (op=op)

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je op tijd aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box (op=op), met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER