Demo_Day 2021-spreker Inge Vuik (Intelligence Group): “Gebruik van data noodzakelijk in het wervingsproces”

Er is veel data beschikbaar over de arbeidsmarkt maar wat kun je er nu precies mee? Inge Vuik, Business Development Manager bij Intelligence Group, gaat hier dieper op in in haar breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet Intelligence Group precies?

“Bij Intelligence Group zijn wij dagelijks bezig met het analyseren van de (internationale) arbeidsmarkt. Wij helpen organisaties met zeer uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken door ze te laten werken met onze producten of door maatwerkanalyses uit te voeren. Dit kunnen concrete doelgroepanalyses zijn, een arbeidsmarktverkenning met als doel om een nieuwe vestiging te openen, salarisbenchmarks, analyses over de ontwikkeling van skills. We werken bijvoorbeeld ook samen met organisaties om een loopbaanplattegrond te ontwikkelen voor hun medewerkers. Geen arbeidsmarktvraagstuk is ons te gek. Altijd is onafhankelijke arbeidsmarktdata en recruitmentdata de basis van ons werk en op die manier werken wij steeds aan een transparantere arbeidsmarkt waarbij we vraag en aanbod dichter bij elkaar brengen met behulp van data. Aanvullend worden wij met grote regelmaat gevraagd om presentaties of webinars te geven om vanuit onze expertrol medewerkers te inspireren en de nieuwste kennis over de arbeidsmarkt bij te brengen.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen over externe arbeidsmarktdata dat kan worden omgezet in waardevolle informatie. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“In de break-out willen we vooral laten zien wat het belang is van het gebruik van externe data om het wervingsproces te optimaliseren. Organisaties hebben zelf heel veel waardevolle data in huis die gebruikt moet worden, echter de externe data geeft inzicht in wat er gebeurt op de arbeidsmarkt: zowel op landelijk of regionaal niveau maar vooral ook op de ‘arbeidsmarkt van de doelgroep’. Juist in de toch nog enigszins onzekere tijd waar we ons nu in bevinden met Covid-19 is dit belangrijk. Niet alleen de vraag naar arbeid vanuit organisaties is hieraan verbonden, maar ook het gedrag van de kandidaten. Met behulp van onafhankelijke externe data kun je het wervingsproces bijsturen waardoor het past bij de wensen en behoeften van de kandidaten, maar ook bij de organisatie.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Om te zien dat het gebruik van data noodzakelijk is in het wervingsproces. Dit geldt voor externe data maar zeker ook voor de data die binnen organisaties vaak voorhanden is, maar niet gebruikt worden. En misschien nog wel belangrijker, om te zien dat data niet moeilijk is om te snappen en te gebruiken: het is juist een schat van informatie waar je alleen maar voordelen uit kunt halen.”

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van externe arbeidsmarktdata binnen recruitment?

“Het is belangrijk om je als organisatie en recruitmentafdeling bewust te zijn van de arbeidsmarkt waar je je als organisatie op bevindt. En eigenlijk moet je spreken over verschillende arbeidsmarkten, want voor iedere functie waar je kandidaten voor zoekt is er een andere arbeidsmarkt. Je ondervindt concurrentie van andere organisaties maar ook de mate van concurrentie kan steeds verschillen. Daarnaast is bijvoorbeeld ook de wervingshaalbaarheid van iedere functie verschillend en zijn de kandidaten op uiteenlopende manieren op zoek naar een baan, als ze überhaupt op zoek zijn.”

Meld je gratis aan en ontvang de gratis Tech Box (op=op)

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je op tijd aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box (op=op), met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER