Friday Fact: Slechts 3% van de organisaties benut haar recruitmentsysteem volledig

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: slechts 3% van de organisaties benut haar recruitmentsysteem volledig.

Nieuw recruitmentsysteem

Volgens Aptitude Research, een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van Human Capital Management (HCM), is één op de vier organisaties van plan om hun recruitmentsysteem te vervangen in 2021. De meeste organisaties ondergaan vandaag de dag een tech-transformatie. Volgens Aptitude Research voelen recruiters een overweldigende druk om meer te doen met minder. Hierdoor kijken ze kritischer naar hun technologieleveranciers, passen zich aan aan het werven op afstand en gaan op nieuwe manieren met kandidaten om. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat slechts drie procent van de organisaties hun recruitmentsysteem volledig benut. Het gehele rapport Talent Acquisition Systems (2021) lees je Volgens Aptitude Research.

Hulp bij de selectie van een ATS

Op recruitmentsystemen.nl vind je ruim dertig leveranciers van recruitmentsystemen die je, met het aanmaken van een gratis account, op honderd punten met elkaar kan vergelijken. Daarnaast lees je alles wat je moet weten over het selecteren van een systeem tot de implementatie ervan.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER