Demo_Day 2021-spreker Lotte Welten (The Selection Lab): “Assessments worden steeds slimmer omdat ze leren hoe kandidaten presteren”

Hoe kun je op een kandidaatsvriendelijke, wetenschappelijke en objectieve manier de best passende nieuwe medewerkers selecteren door middel van slimme assessment software? Lotte Welten, CEO van The Selection Lab, gaat hier dieper op in in haar breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet The Selection Lab precies?

“The Selection Lab helpt organisaties om de retentie en quality-of-hire te verhogen door wetenschappelijke assessments slimmer en toegankelijker te maken. De assessments zijn toegankelijker dan bij reguliere partijen omdat er geen cursus voor nodig is om het resultaat te interpreteren, assessments gemakkelijk en per stuk kunnen worden afgenomen en het geheel een strakke vormgeving heeft. Daarbij is de prijs ook gemiddeld 70% lager dan bij reguliere partijen. De assessments zijn slimmer door de data die wordt verzameld en teruggekoppeld. Zo zijn er meer dan 50 functieprofielen waarmee de scores van de kandidaten kunnen worden vergeleken. Hierdoor zie je in één oogopslag of de kandidaat beschikt over de eigenschappen die volgens de wetenschap voorspellend zijn voor retentie en succes binnen een specifieke functie. Mist een kandidaat bepaalde eigenschappen? Er worden automatisch op maat gemaakte interviewvragen gegenereerd die daar dieper op ingaan. Maar daar stopt het niet. De software houdt per organisatie en functie bij hoe goed een nieuwe medewerker presteert en of deze werkzaam blijft. En op basis daarvan wordt het functieprofiel per organisatie automatisch verscherpt. Zo worden The Selection Lab en de organisatie steeds beter in het voorspellen welke medewerkers het beste passen bij de organisatie. Met een hogere retentie en quality-of-hire tot gevolg.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen over slimme assessment software. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Jazeker! In de demo gaan we allereerst laten zien hoe toegankelijk en gebruiksvriendelijk de software is. Zelfs mijn schoonouders – die al lang met pensioen zijn – kunnen er mee werken. Daarna gaan we dieper in op de slimme functionaliteiten die we bieden. We vertellen over de functieprofielen die op basis van een wereldwijd wetenschappelijk onderzoek tot stand zijn gekomen en waar kandidaten gemakkelijk mee vergeleken kunnen worden. Ook gaan we dieper in op de interviewvragen generator die uit honderden verschillende interviewvragen de beste 10 vragen selecteert op basis van de uitkomst van het assessment in combinatie met het functieprofiel. En tot slot zullen we vertellen over hoe de software achter de assessments steeds slimmer wordt omdat het leert welke kandidaten wel of niet goed presteren binnen een organisatie. Dit zelflerende algoritme zorgt niet alleen voor een significante tijdsbesparing, maar ook voor daadwerkelijk kwaliteitsslag met een positieve impact op retentie en quality-of-hire.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Als organisaties hun retentie en/of quality-of-hire willen verhogen zou het zonde zijn als ze deze demo talk missen. We zullen namelijk in korte tijd laten zien hoe beide sterk verbeterd kunnen worden op een toegankelijke maar wetenschappelijke manier. Ook als je uiteindelijk niet met ons in zee gaat, zal het gegarandeerd inspirerend worden.”

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van slimme assessment software binnen recruitment?

“Een hogere retentie, een betere quality-of-hire éen een efficiëntieslag.”

Meld je gratis aan en ontvang de gratis Tech Box (op=op)

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je op tijd aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box (op=op), met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER