Demo_Day 2021-spreker Geert-Jan Waasdorp (SkillsCV):

In de komende jaren neemt het gebruik van skills en vaardigheden in matchen, maar ook in learning & development, snel toe. Geert-Jan Waasdorp, founder van SkillsCV, gaat hier dieper op in in zijn breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet SkillsCV precies?

“Met SkillsCV maak je binnen een paar klikken een eigen cv, die gebouwd wordt op basis van je skills, competenties en vaardigheden. Dat hebben we met slimme algoritmes gebouwd op basis van je ervaring of opleiding die je volgt of hebt gevolgd. Direct als je je skills hebt aangegeven, gaat de SkillsCV voor je werken en krijg je inzicht in alle vacatures gematcht op je skills, maar ook welke skills je mist en met welke opleidingen je dit kunt oplossen. Verder, en dat is uniek, kun je met één druk op de knop solliciteren door werkgevers en recruiters toegang te geven tot jouw profiel. Jij hebt als sollicitant dus regie en je cv gaat niet zweven op het net. Dat is by default anoniem, zodat je echt beoordeeld wordt op je skills. Voor werkgevers is dit erg prettig want het voldoet aan de AVG, het voorkomt identiteitsdiefstal en het is heel positief voor diversiteit en inclusie. Het is onze ambitie dat SkillsCV de eerste genaratie tooling is van een hele nieuwe manier waarop vraag en aanbod elkaar gaan vinden op de arbeidsmarkt. En dat we daardoor een eerlijkere arbeidsmarkt krijgen, met gelijke kansen voor iedereen.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen over hoe matchen op skills werkt voor werkgevers en kandidaten. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Jazeker, ik ga laten zien hoe het nieuwe ‘trucje’ werkt. We hebben namelijk met heel veel werk, slimme algoritmes en veel data per beroep in Nederland de meest gevraagde skills en skills for the future bepaald. Op het moment dat iemand aangeeft welke ervaring hij/zij heeft en/of welke opleiding iemand volgt worden deze meteen zichtbaar. Een technologie die we voor SkillsCV hebben ontwikkeld, maar ook voor interne carrierepaden, skillgap analyses en heel veel andere toepassingen gebruikt kan worden. Een eenvoudige API die in alle systemen te integreren is.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Je kunt later zeggen dat je erbij was, toen SkillCV voor de eerste keer openbaar een presentatie deed. Nee, geintje, al hoop ik natuurlijk wel dat het een echte opmaat is voor iets groots. Ik denk dat mensen echt iets nieuws gaan zien, in relatie tot vacatures, matchen, skills, skillgap, opleiding, standaard cv’s en dergelijke. Hopelijk word je verrast….”

Wat is het grootste voordeel aan het matchen op skills?

“Het wordt echt door iedereen, SER, UWV, TNO, OESO, EU en vele anderen, gezien als de manier hoe de arbeidsmarkt in de toekomst zou moeten werken. Dat is in theorie, wij hebben dat concreet gemaakt naar de arbeidsmarkt van nu en de huidige werknemers en werkzoekers. Overigens vinden ook zij dat beoordeling op skills en vaardigheden dé manier is om iedereen de beste en eerlijke kansen op de arbeidsmarkt te geven, blijkt uit nieuw onderzoek van Intelligence Group. Misschien bieden skills wel de beste kans om mensen inzichten te geven van hun ware en volledige potentie en dat ook zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt.”

Meld je gratis aan en ontvang de gratis Tech Box (op=op)

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je op tijd aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box (op=op), met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER