Friday Fact: Gemiste kansen bij belangrijke wervingsbron referral recruitment

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: gemiste kansen bij één van de belangrijkste wervingsbronnen: referral recruitment.

Referral

Elk jaar vraagt Jobvite recruiters uit de VS waar de prioriteiten, zorgen en investeringen van de industrie liggen. Aan de hand van de resultaten leren recruiters wat de trends in de sector zijn en wat top of mind is voor hun collega’s. Uit het onderzoek kwam naar voren dat employee referral programma’s voor recruiters de op één na belangrijkste bron van aanwerving (29%) is, na interne kandidaten. Meer dan 70% van de recruiters zegt dat hun organisaties referralprogramma’s voor werknemers aanbieden en 88% stimuleert referrals, maar 66% van de werknemers in een eerdere enquête had nog nooit deelgenomen aan het referralprogramma van hun bedrijf. Dit is een enorme gemiste kans voor werknemers om hun vrienden en collega’s aan een baan te helpen, stelt Jobvite.

Tools voor referral recruitment

Nederland en België kennen interessante partijen die helpen met referral recruitment. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met referral recruitment, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER