Bolier Talks Tech met Han Mesters: Moeten we streven naar 100% werkloosheid?

In Bolier Talks Tech deelt recruitment expert en gastheer René Bolier met een gast inzichten, tips en trucs over verschillende onderwerpen op het gebied van recruitment en tech. Het onderwerp van deze aflevering is of we moeten streven naar 100% werkloosheid.

Gast: Han Mesters

De gast van René Bolier is personeels- en bedrijfsexpert Hans Mesters. Hij is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Han geeft regelmatig presentaties over trends in zijn sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapport geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is in zijn sector. Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie. Hij heeft gewerkt als strategie consultant en portfoliomanager binnen de afdeling vermogensbeheer van de bank.

De vorige gast van René Bolier was staffing en recruiting expert Leah McKelvey, zij vertelde je hoe je staffing digitaal kunt transformeren.

Automatisering van banen

Er zijn veel studies gedaan naar de toekomst van banen en automatisering, maar er is niet één duidelijk antwoord. Hoe worden we wijs uit al die informatie? In deze video en podcast praten Han en René over de veranderende arbeidsmarkt vanuit verschillende perspectieven zoals technologie, vaardigheden, economie en onderwijs. “Het is een grote uitdaging. Een goed ding om te onthouden is de wet van Amara. Op de korte termijn hebben we de neiging om de effecten van technologie te overschatten, maar op de lange termijn hebben we de neiging om de mogelijke effecten te onderschatten.”

De video van Bolier Talks Tech:

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER