De voordelen van een sterk recruitmentsysteem

De beste recruitmentsystemen kunnen helpen bij het organiseren en automatiseren van veel meer dan alleen cv’s bundelen en beheren. Afhankelijk van hoeveel je bereid bent uit te geven natuurlijk. In dit artikel worden de handigste functies van een recruitmentsysteem besproken. 

Voordelen van een recruitment

1. Management van het sollicitatieproces 

Het sollicitatieproces kan een van de meest frustrerende onderdelen zijn voor elk HR-team. Niets lastiger dan op papier gebaseerde en te ingewikkelde aanvraagprocedures. Drukbezette managers die haast moeten maken met het inhuren van personeel hebben hebben geen tijd voor overbodige, vervangbare taken. Het gebruik van een recruitmentsysteem kan dit proces versnellen, verbeteren en de communicatie in elke fase van het proces met de sollicitant overnemen en automatiseren. 

2. Vacatures plaatsen op job boards 

Job boards zijn een uitstekende bron voor kandidaten. Maar je vacature kan onder tientallen andere soortgelijke vacatures vast te komen te liggen, waardoor de juiste kandidaten het mogelijks niet kunnen zien. Bij veel jobsites is het mogelijk om een betaalde vacature te plaatsen. Indien u gebruik maakt van deze service, zal uw vacaturelijst naar de top van de stapel gaan, zodat je meer kandidaten genereert dan hiervoor. Het is mogelijk om betaalde plaatsingen te kopen en uw advertentie rechtstreeks te publiceren via applicant tracking solution. Aparte accounts heb je niet nodig en je hoeft ook geen betalingsinformatie in te voeren op elke site. Je kan meerdere betaalde plaatsingen in één keer kopen in jouw systeem voor het volgen van sollicitanten. 

3. Recruiting metrics reports 

Recruiters moeten hun recruitmentproces in vogelperspectief kunnen bekijken om te begrijpen hoe ze ervoor staan. Met dergelijke macroscopische rapporten die belangrijke gegevens onthullen kunnen recruiters hun proces finetunen tot in de kleinste details. Al deze factoren makkelijke en snel overzichtelijk bekijken zijn voordelen van een sterk recruitmentsysteem. 

4. Samenwerking

Collaborative recruiting ziet er op elke werkplek anders uit. Vooral omdat er meer mensen bij betrokken zijn. Het levert direct voordelen op voor degenen die ervoor kiezen om de methode te omarmen. Eén platform hebben om op samen te werken geeft je de mogelijkheid om makkelijk samen te werken en te communiceren met collega en dat je niet meer verloren moet geraken in alle verschillende gesprekskanalen en applicaties. 

5. Sociale media 

Sociale media is een uitstekende manier geworden om in contact te komen met getalenteerde mensen. veel mensen gebruiken het om hun werk te laten zien, hun professionele prestaties te delen en natuurlijk op zoek te gaan naar carrièrekansen. Wanneer je een nieuwe vacature plaatst in uw recruitmentsysteem, kan je deze direct delen op de Twitter-, LinkedIn- en Facebook-profielen van jouw bedrijf. Jouw recruitmentsysteem maakt het ook gemakkelijk om social share-buttons op te nemen in je vacatures. 

6. Templates voor kandidaat-e-mails

Een groot deel van de job van een recruiter bestaat uit mails sturen naar potentiele kandidaten. Vaak gaat het dan over meerdere mails per dag naar honderden mensen. Daarom is het cruciaal om hier snel en duidelijk in te zijn. Bij een sterk recruitmentsysteem kan je e-mailsjablonen aanmaken die je tijdens het hele wervingsproces naar de sollicitanten kunt sturen, zoals uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, in dienst nemen, afwijzen, enz. Je kunt tags gebruiken om e-mails persoonlijker te maken voor de ontvanger.

Conclusie

Een goed recruitmentsysteem heeft natuurlijk nog veel meer voordelen. Maar elk recruitmentsysteem is natuurlijk ook anders. Om je te navigeren in de Hr-tech wereld is het dus belangrijk om de Hr Tech Landscape goed te kennen. Ook zijn er heel wat belangrijke HR & recruitment tech events die je (online) in 2021 zeker niet mag missen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER