Friday Fact: Optimaliseren recruitmentproces belangrijkste driver inzet recruitmenttechnologie

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Recruitmentproces en candidate experience optimaliseren belangrijkste business drivers voor inzetten recruitmenttechnologie.

Recruitmentproces optimaliseren met technologie

Dit bleek uit de Recruitment Tech Survey, welke werd ingevuld door ruim 500 hr- en recruitmentprofessionals. Liefst 270 recruitment- en hr-professionals gaven aan dat het optimaliseren van het recruitmentproces een belangrijke reden is om recruitmenttechnologie in te zetten.

Candidate experience

Daarnaast vinden recruiters en hr-medewerkers het belangrijk dat de candidate experience positief is, wat erin resulteerde dat dit de tweede business driver werd voor het inzetten van technologie onder de participanten. Het beter bereiken en benaderen van kandidaten sloot de top drie.

Kosten en bias verlagen

Opvallend was dat het verlagen van de recruitmentkosten pas op plek tien terug te vinden was, terwijl dat veelal als groot voordeel van het gebruik van recruitmenttechnologie wordt omschreven: het besparen van tijd (en dus geld) voor de recruitment- en hr-afdeling. Op plek twaalf werd door de deelnemers van de survey ‘Diverser/bias free werven en selecteren’ gewaardeerd. Dit mag opvallend genoemd worden omdat bias en discriminatie ook in recruitment een hot topic zijn.

De top 10 rangschikking is hieronder te vinden. De vraag die de participanten werd gesteld was als volgt: Welke business drivers (externe veranderingen, ontwikkelingen en gebeurtenissen) zijn voor jou het meest belangrijk om recruitmenttechnologie in te zetten?

  1. Recruitmentproces optimaliseren
  2. Candidate experience optimaliseren
  3. Beter bereiken en/of benaderen van kandidaten
  4. Recruitmentproces beter doormeten
  5. Kwaliteit verhogen
  6. Latent zoekende beter bereiken
  7. Proces beter managen
  8. Communicatie verbeteren met kandidaten en/of hiring managers
  9. Actief zoekende beter bereiken
  10. Recruitmentkosten verlagen

Over de Recruitment Tech Survey 2021

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Dat zocht Recruitment Tech uit in de Recruitment Tech Survey 2021. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. In maart worden alle resultaten van de Recruitment Tech Survey 2021 gepresenteerd. Om op de hoogte te blijven, meld je je gratis aan voor de wekelijkse e-mail update.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER