Deze gratis webinars over data en tech in recruitment mag je niet missen tijdens de Webinar Week

In één week weer helemaal op de hoogte zijn van alle trends op de arbeidsmarkt? Werf& organiseert samen met ZiPconomy ook dit jaar weer een Webinar Week, waar specialisten uit het vakgebied je van 8 tot en met 12 februari gratis bijpraten over wat nú van belang is om te weten.

Volop tech inspiratie

Elke dag vinden er vijf webinars plaats, vijf dagen lang. De aftrap is op maandag 8 februari met als onderwerp: Laat technologie voor je werken. Op woensdag 10 februari wordt er dieper ingegaan op Data Driven Recruitment. Hieronder zetten we de webinars op een rij die je, als geïnteresseerde in recruitmenttechnologie, zeker niet mag missen.

Op maandag 8 februari volg je de volgende webinars:

Activate your Database!

Het thema van maandag: “Laat technologie voor je werken” is een onderwerp dat SendtoDeliver op het lijf is geschreven. Leer direct van hun best practices en kom erachter welke stappen er nodig zijn om jouw kandidaten te activeren. Dit webinar is voor alle recruiters en recruitmentmanagers die meer willen halen uit hun online aanwezigheid en huidige database. Het maakt niet uit of je er nog mee moet beginnen of stappen wilt maken, dit webinar gaat je helpen!

Met de nieuwste technologie van minder méér maken

Het vinden van een schaarse doelgroep kan enorm tijds-intensief zijn. Hoe vind je schaarse kandidaten en hoe leg je vervolgens contact? En minstens zo belangrijk, hoe bind je ze aan jouw organisatie? De nieuwste technologische ontwikkelingen, tools & koppelingen zorgen ervoor dat jij steeds sneller en beter jouw doelgroep kan bereiken. Hoe? Met tezamen meer dan 20 jaar ervaring in de recruitment & software weten Marnix van den Berge en Norbert van Hooidonk van OTYS Recruiting Technology jou hier alles over te vertellen. In deze interactieve webinar gaan ze in op de nieuwe digitale manier van werven.

Data driven recruitment? Sluit je aan bij een platform!

Flexbureaus genereren een schat aan data. Data wordt immers gegenereerd tijdens het gehele proces. Van sollicitatie t/m de salarisverwerking. De potentie van deze data wordt vaak niet ontsloten door de grote complexiteit. Er wordt gewerkt met meerdere systemen, er is geen technische kennis in huis of er is gewoonweg geen tijd voor. Jij als flexbureau wil immers focussen op waar je goed in bent, de match maken op basis van persoonlijk contact. Door je als flexbureau aan te sluiten bij een platform combineer je deze twee zaken en word je als flexbureau echt futureproof.

Iedere medewerker is marketeer én recruiter!

Social Seeder werkt met meer dan 250 organisaties wereldwijd rond de uitbouw van employee engagement programma’s dankzij een unieke combinatie van een methodologie én een online platform. Ze bouwen als het ware virtuele cafés waar mensen met mensen spreken over jouw bedrijf. Tijdens deze sessie delen ze inzichten over hoe dergelijke programma’s opgestart worden, de ‘do’s’ en ‘don’ts’, maar voornamelijk wat je kan verwachten als resultaat en hoe je dit kan meten. Ontvang talloze tips & tricks hoe je medewerkers kan enthousiasmeren om het unieke verhaal van jouw organisatie te delen met hun netwerk. Social Seeder heeft, op basis van tienduizenden campagnes, rijke data inzichten die ze graag delen.

AI als hefboom in rekrutering

Is het waar dat er met 7,7 miljard mensen wereldwijd en een bevolkingsgroei van 227.000 mensen per dag echt een tekort aan talent is? No way! Alleen als je het vanuit de klassieke rekruteringshoek bekijkt: diploma en sectorervaring. Deze keynote laat op een praktische manier zien hoe AI het echte potentieel van mensen in kaart kan brengen en zo een breder beeld kan geven van het echte talent dat beschikbaar is. De HR-afdeling kan een einde maken aan de ‘war for talent’ als de angst voor AI in samenwerking met AI wordt getransformeerd.

Op woensdag 10 februari volg je de volgende webinars:

Ontcijfer je recruitment ROI

Zelfs als je de voordelen van datagestuurde werving kent, kan het lastig zijn om relevante gegevens te verzamelen en deze in concrete acties om te zetten. Krijg inzicht in hoe je jouw gegevens kunt gebruiken om vervolgens slimmere recruitmentbeslissingen te nemen.

Moderniseren en automatiseren van vacatureteksten

Vacatureteksten schrijven zonder uitsluiting, dat is waar Augmented Writing je bij kan ondersteunen. Als recruiter wil je in je vacatureteksten de juiste job motivators benoemen, om meer en betere kandidaten aan te spreken. Je wilt met je vacatureteksten potentiële kandidaten niet uitsluiten door bijvoorbeeld onbedoelde discriminatie op grond van geslacht of leeftijd. Of te complexe en ontoegankelijke vacatureteksten schrijven. Het Textmetrics platform helpt bij het schrijven van kwalitatief goede vacatureteksten, welke inclusief zijn geschreven waardoor je mensen niet uitsluit. Op deze manier bereik je een grotere doelgroep, en wordt de kans op het vinden van de perfecte kandidaat en een divers personeelsbestand vergroot.

Hoe gevoel en data samengaan en tot resultaat leiden

Recruitment en data gaan steeds meer samen. Maar in hoeverre is data leidend? Wanneer je alleen maar doet wat mensen verwachten, doe je nooit iets wat mensen niet verwachten. Data is zeker belangrijk, maar moet in balans zijn om te komen tot progressie en innovatie. In dit webinar deelt Talmark hun visie, ervaringen en meningen over het gebruik van data in hun projecten. Van Employer Branding en campagnes tot websites. In hoeverre kan data je helpen bij het maken van nieuwe innovaties? Hoe combineren ze gevoel en intuïtie met harde cijfers? En is gevoel ook niet gewoon data? In dit webinar laten ze door middel van voorbeelden in de praktijk van o.a. Essent en ANWB zien hoe ze deze vragen beantwoorden.

Data Driven Recruitment in één handomdraai geregeld

Data driven werven, het is gemakkelijk gezegd en iedereen heeft het erover, maar waar begin je? Hoe vlieg je dat aan? Ronald van Driel laat zien hoe je met Recruitment Accelerator niet alleen de werving van personeel in een kwartier (!) een enorme boost geeft, maar ook hoe je data voor je laat werken. Up-to-date data over juist JOUW specifieke doelgroepen. Met een geweldige impact op zowel de snelheid van het wervingsproces als op de kwaliteit van kandidaten. Met tevreden vacaturehouders als het ultieme resultaat.

Gratis aanmelden voor de Webinar Week

Op iedere dag geven 5 sprekers inzicht in hun visie, trends en best practices. Boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt delen hun kennis met jou. Benieuwd naar alle webinars? Kijk dan hier, waar een compleet overzicht staat. En hier kun je je gratis inschrijven voor een of meerdere webinars.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER