De term zwermt al geruime tijd rond in de recruitmentwereld, maar wat houdt Artificial Intelligence nou precies in? Tijdens het Recruitment Tech Event 2020 (RTE20) op 19 november zal Stefan Buijsman, filosoof en AI-kenner, recruiters meenemen op reis waarin die vraag centraal staat.

Een jong genie

Op achttienjarige leeftijd zat Stefan Buijsman in een vliegtuig naar Zweden. Niet voor een reis naar IKEA, maar om te promoveren als filosoof. Na het behalen van een diploma aan de Universiteit van Leiden op zijn achttiende, werd Buijsman op zijn twintigste de jongste doctor ooit in de historie van Zweden. ‘Stefan Buijsman is een soort Sheldon Cooper, maar dan met veel betere sociale vaardigheden’, zo werd hij beschreven door het Svenska Dagbladet.

Met een missie

Buijsman is echter geen typisch genie, zoals het Zweedse Dagblad al opmerkte. Kennis hebben is één ding, maar het fatsoenlijk kunnen overbrengen aan een ander, is a whole different ballgame. “Het gaat er mij om dat iedereen snapt waar we in de wereld mee te maken hebben”, zegt Buijsman. “Zodat jullie als recruiters straks weten waar je aan toe bent met de nieuwe kunstmatige intelligentie die eraan komt — en er in veel gevallen ook al is.”

‘Wiskundige kennis is geen vereiste’

Waar innovatie een vereiste lijkt in de komende jaren, is wiskundige kennis dat niet, zegt Buijsman. “Het gaat erom dat je kijkt hoe je bestaande processen beter kunt maken, en daar heb je hele moeilijke wiskundige kennis niet echt voor nodig”, zegt hij. “Aan het einde van mijn praatje weten recruiters waar ze aan toe zijn met de techniek van nu — en waar die techniek naartoe gaat.”

Een automatiseringsnoodzaak lijkt inmiddels een gegeven binnen de recruitmentbranche, maar in veel gevallen kan automatisering alleen werken wanneer het samenwerkt met een recruiter. “Dat blijft het belangrijkste van allemaal, natuurlijk”, zegt hij. “Hebben recruiters over tien jaar nog een baan? Of hebben de computers dan alles overgenomen?” Ook daar zal Buijsman tijd aan wijden in zijn keynote op 19 november.

Boek nu jouw tickets voor RTE20

Wil jij de openingskeynote van Janne Vereijken op donderdag 19 november 2020 niet missen? Boek dan nu jouw online tickets voor het Recruitment Tech Event 2020. Tijdens de 6e editie van het event ontdek je vanuit huis of kantoor de laatste trends op het gebied van recruitmenttechnologie. Het reguliere ticket kost tot een week vantevoren slechts € 45,- inclusief Tech Box met event magazine en goodies. Het VIP ticket kost € 95,- en dan staat er in de ochtend een koerier op de stoep met de Tech Box en een lekkere lunch en borrel.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER