Deze veelbelovende Londense leverancier gebruikt Machine Learning en Data Science om diversiteit te creëren

Headstart maakt gebruik van Machine Learning en Data Science om het recruitmentproces te transformeren, zodat gebruikers de juiste potentiële werknemers kunnen vinden. Dit zonder te kijken naar geslacht, etnische status, seksuele geaardheid of leeftijd. Gareth Jones, CEO van de Londense tech vendor, vertelt hoe je een meer divers personeelsbestand creëert. “Diversiteit moet een resultaat zijn van eerlijkheid, en het juiste doen.”

Voor de mensen die Headstart niet kennen, kan je vertellen wat het is?

“Headstart is een gespecialiseerd wervingsplatform met als missie het werven voor iedereen eerlijk te laten verlopen en de diversiteit in organisaties te verbeteren. Headstart wil het speelveld voor kandidaten gelijk maken door gebruik te maken van datawetenschap om de juiste kandidaten, met de juiste vaardigheden, in de juiste rol te matchen. Dit genereert een matchscore waarmee recruiters snel kunnen zien welke kandidaten het beste matchen – ongeacht hun geslacht, etniciteit, sociaaleconomische achtergrond, seksualiteit en andere factoren. Naast significante verbeteringen in de diversiteit van kandidaten die door de pipeline gaan, hebben klanten die gebruik maken van Headstart de kosten per dienstverband verlaagd en miljoenen dollars bespaard door slimme automatisering.”

Waar werken jullie op dit moment aan om de diversiteit in recruitment te verbeteren?

“Gebruikers van Headstart hebben enkele verbazingwekkende, vooruitstrevende resultaten gezien. Van een verdubbeling van het aantal vrouwelijke werknemers op technische afdelingen, tot een verbetering van het aantal werknemers van etnische minderheden met maximaal 20%. Eén van onze recente productreleases is om kandidaten de mogelijkheid te bieden om informatie achter te laten over verzachtende omstandigheden die hun opleiding of werkervaring kunnen hebben beïnvloed. Sommige van de echte voorbeelden die we hebben ontvangen, variëren van een universiteitsstudent die betrokken was bij een auto-ongeluk dat hun cijfers beïnvloedde, tot financiële situaties waardoor kandidaten gedurende hun hele studie moesten werken om hun gezin te onderhouden. Deze voorbeelden zijn overal te vinden, maar er wordt niet vaak rekening mee gehouden. Diversiteit moet een resultaat zijn van eerlijkheid, en het juiste doen.”

Het recruitment dashboardBenieuwd geworden naar het verhaal van Headstart? Op recruitmenttech.com lees je het volledige interview waarin Gareth Jones dieper ingaat op Headstart, hoe de tool werkt voor organisaties die dit willen gebruiken, de plannen voor 2020 en hun missie om meer diversiteit te creëren. Klik hier om het hele verhaal te lezen

Over ‘In the Spotlight

Recruitment tech-talent is overal ter wereld aanwezig: leveranciers die zich onderscheiden en je helpen de ideale kandidaten te vinden. Elke maand vertelt een veelbelovende recruitment tech vendor zijn verhaal in de rubriek ‘In the Spotlight‘ op recruitmenttech.com. Eerder verscheen het verhaal over Owiwi. De Griekse startup maakt het mogelijk om te gamen voor een baan, dit alles gebaseerd op psychologisch onderzoek.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER