Deze Griekse startup laat je gamen voor een baan

De Griekse startup Owiwi maakt het mogelijk om te gamen voor een baan, dit alles gebaseerd op psychologisch onderzoek. In gesprek met redacteur Erwin Hokken vertelt CEO Ilias Vartholomaios hoe je eenvoudig het risico op een ‘bad hire’ vermindert met behulp van zo’n game-based assessment én hij biedt een kijkje in de (game-)keuken!

Voor de mensen die Owiwi niet kennen, kan je vertellen wat het is?

Athina Polina Dova en Ilias Vartholomaios (Owiwi)
Athina Polina Dova en Ilias Vartholomaios waren 24 en 23 jaar toen ze in 2014 begonnen met Owiwi.

“Owiwi is een talent assessment platform dat organisaties helpt bij het aantrekken, identificeren en selecteren van het best beschikbare talent voor een functie. We hebben een game-based assessment tool gecreëerd die de soft skills van potentiële en bestaande werknemers meet. Kandidaten worden in een meeslepende spelomgeving geplaatst waar elke gemaakte interactie helpt om een uitgebreid profiel te vormen op basis van soft skills. Met dit rapport kunnen recruiters en hiring managers sneller en beter geïnformeerde wervingsbeslissingen nemen en tegelijkertijd een verbeterde wervingservaring bieden aan kandidaten. Het doel is om talenten te ‘unlocken’ (of bestaande ‘verborgen juweeltjes’ in de organisatie te vinden); voordat ze worden aangenomen – om het risico te vermijden van een bad hire die aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen.”

Wat maakt Owiwi uniek?

“Wat Owiwi uniek en toonaangevend maakt op het gebied van game-based assessment tools is niets anders dan de wetenschappelijke methodologie waarop we hebben vertrouwd bij het ontwikkelen van onze tool. De integriteit achter ons wetenschappelijk proces was voor ons van het grootste belang om valide, geloofwaardige en betrouwbare resultaten te garanderen. Dat is de reden waarom onze klanten ons vertrouwen en prefereren boven de concurrentie en wat ons onderscheidt op mondiaal niveau, zozeer zelfs dat de Europese Commissie ons heeft geselecteerd als partner voor hun Erasmus+ project genaamd ‘Big Data in Psychological Assessment’, samen met andere zeer prestigieuze universiteiten en beoordelingsleveranciers. Bovendien zijn wij de enige aanbieder van game-based assessments die twee wetenschappelijke, door vakgenoten beoordeelde tijdschriften heeft gepubliceerd waarin onze psychometrische vaardigheden en innovatie worden belicht.”

Owiwi game-based assessment tool

Benieuwd geworden naar het verhaal van Owiwi? Op recruitmenttech.com lees je het volledige interview waarin Ilias Vartholomaios dieper ingaat op Owiwi, hoe de tool werkt (én eruit ziet) voor organisaties die dit willen gebruiken, de plannen voor 2020 en de Griekse recruitmentmarkt. Klik hier om het hele verhaal te lezen

Over ‘In the Spotlight

Recruitment tech-talent is overal ter wereld aanwezig: leveranciers die zich onderscheiden en je helpen de ideale kandidaten te vinden. Elke maand vertelt een veelbelovende recruitment tech vendor zijn verhaal in de rubriek ‘In the Spotlight‘ op recruitmenttech.com.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER