Jan van Goch, co-founder Connexys:

In de gloednieuwe podcastserie Recruitment Tech Founders gaat Martijn Hemminga (oprichter Recruitment Tech) in gesprek met oprichters van recruitment tech bedrijven. In deze eerste aflevering spreekt hij met de co-founder van Connexys, Jan van Goch.

Eerste recruitmentsysteem van Nederland

Als een van de oprichters stond Jan van Goch aan de wieg van één van de meest succesvolle recruitment tech bedrijven die Nederland heeft gekend: Connexys. In 2017 werd Connexys overgenomen door het Amerikaanse Bullhorn. Een half jaar later verliet Jan het bedrijf. “Connexys was het eerste recruitmentsysteem in Nederland. Toen wij begonnen, rond 1999, waren er eigenlijk nog geen recruiters. We hadden dus vooral met HR-mensen te maken die technologie zochten. Zo is Connexys eigenlijk van start gegaan.”

Moeilijker

Connexys groeide gestaag, maar dit zorgde ook voor serieuze uitdagingen. “Als je kleiner bent, kan je ook met technologie naar links en rechts, elk jaar kan je iets nieuws bedenken en bouwen. Naarmate je groter wordt en je honderden klanten hebt op dezelfde software, wordt het steeds moeilijker om het ene jaar naar links te gaan en het jaar daarna weer wat anders te doen.” Een investeerder, die ook kon helpen bij de innovatie van de Connexys-producten, bleek de oplossing. Jan vertelt in onderstaande podcast hoe dit tot stand kwam en wat de afwegingen waren.

Buitenland

Heeft Connexys bewust gekozen om na verloop van tijd de stap naar het buitenland te maken? “Dat is zeker een bewuste keuze geweest, we kregen ook veel vragen uit het buitenland. We wilden eerst de grootste in Nederland worden en dan pas naar het buitenland, dit hebben we dus best afgeschermd voor onszelf. Onze stap naar het buitenland is met vallen en opstaan gegaan. Dat verschilt echt per land. We hebben in België weer een andere strategie gevoerd dan in Duitsland bijvoorbeeld. In Duitsland zijn we echt heel hard gegroeid.”

Beluister de hele podcast

Hoe zijn ze van W&S-bureau marktleider op het gebied van recruitmentsystemen geworden? Hoe is het als je bedrijf van drie man groeit naar negentig medewerkers? Wat doet dit met de cultuur? Maar ook onderwerpen als gestage groei, leiderschap, buitenlandse expansie, investeerders en bedrijfsverkoop passeren de revue. En Jan vertelt ook hoe zijn leven eruit ziet ná Connexys in deze eerste Recruitment Tech Founders Podcast.

Recruitment Tech Industry Dinner

Deze eerste podcast is opgenomen tijdens het jaarlijkse event voor recruitment tech bedrijven in Nederland: het Recruitment Tech Industry Dinner op 20 januari 2020. Tijdens dit jaarlijkse event voor de recruitment tech sector interviewde Martijn Jan van Goch.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER